úterý 1. května 2012

...se šarmem Pařížanky

Která z nás by světem nechtěla jít se samozřejmým šarmem a vkusem rodilé obyvatelky Paříže?
Jen tak ve spěchu na sebe hodit perlový náhrdelník a mokasíny, projít mlhou Chanelu No.5 a ve výtahu nanést rtěnku rudou tak, že by vyděsila i býka v penzi... a přesto všechno nevypadat jak teta Jarmila z jižní Moravy, která to dneska přehnala s voňavkou? Pas de problème!
Pomoc slibuje nová kniha francouzské módní ikony a bývalé modelky Ines de la Fressange s názvem
Se šarmem Pařížanky.  V Česku vyšla v únoru a křtil ji kdo jiný než francouzsky šarmantní Chantal Poulain.

V knize se dočtete, co vám jako pravé dámě nesmí chybět v šatníku ani botníku ... a že k sobě báječně ladí úzká sukně s balerinkami  nebo šifonové šaty s odřenými motorkářskými botami. Ines vám taky poradí jak se vyhnout kosmetickým faux pas, ozdobit si byt či dům, kam si v Paříži zajít na manikůru, pro originální sandálky nebo do kavárny - a poslouží tak i jako průvodce.
Pro všechny frankomaniačky a módní závislačky je tahle kniha nezbytnost.


 Má krásnou koženkovou červenou vazbu se zlatým rytem - asociace s módní Biblí asi ne čistě náhodná. Vše natištěno na luxusním tvrdém papíře. A kdo z vás má tu úchylku a rád si přivoní k nové knize, tak takhle voní naprosto úchvatně. Jen se připravte, že si za tenhle luxus taky připlatíte, vychází asi na 400 Kč. 








No a verdikt? Pokud nějaké to módní cítění máte a k Paříži netíhnete, moc vám kniha po téhle stránce nedá. Rady typu "modré stíny jsou out" asi  neoceníte. Na druhou stranu pokud chcete inspiraci, tady ji stoprocentně najdete. Minimálně v nádherných fotkách. Pokud navíc plánujete výlet do francouzské metropole, tak máte k dispozici spoutu tipů na zapadlé krámky, stylové restaurace a hotely i muzea...  neznámá místa v Paříži, která jsou prostě Ách...

3 komentáře:

  1. Měla jsem o tuhle knížku zájem, ale když jsem si pro ni šla, tak ji u nás měli vyprodanou. Pak jsem si o ní přečetla, že možná až tak skvělá není.. ale kdybych se do Paříže chystala, přesně jak píšeš, tak bych si ji kvůli těm tipům asi koupila :))

    OdpovědětVymazat
  2. Tuto knihu bych doporučila koupit všem dívkám či ženám, které nejsou tak naivní, aby věřily tomu, že rudá rtěnka, Chanel No.5, značkové oblečení a pravé perly z nich udělají elegantní Lady. Pokud od knihy budete očekávat rady typu Jak na to, tak budete zklamané... Vyloženě návody v ní nehledejte. Jsou to spíše jen taková doporučení, které by vás mělo nasměřovat ke svému vlastnímu stylu. Díky této knize můžete pochopit francouzskou logiku žen - pochopíte v čem tkví tajemství jejich krásy. Když to pochopíte - kniha vám poslouží jako stylový průvodce a díky ní můžete zapracovat na svém pařížském šarmu doma. Pokud knihu nepochopíte, budete mít jen pocit, že jste si za 449kč koupili menší verzi ELLE...

    Markvitka: Pokud budeš cestovat do Paříže, ušetři si peníze a kup si raději dobrého cestovního průvodce, tam těch tipů najdeš víc... (Ty od Merian Live také obsahuje módní a nákupní rady).

    OdpovědětVymazat
  3. nedávno jsem tuhle knihu úspěšně prodala a vůbec mě to nemrzí, protože jsem ji před několika měsící třikrát prolistovala a pročetla si pár odstavců, které mi měly co říci a víckrát jsem se k ní nevrátila ... podle mě je to naprostá zbytečnost a za těch 420 korun jsem mohla mít něco daleko lepšího :)
    ale samozřejmě, jde o názor :)

    OdpovědětVymazat