čtvrtek 3. května 2012

Kosmetika od Elfu II. - tvářenka a další radosti

Je na čase zrecenzovat druhou půlku výrobků od Elfu, které jsem si před týdnem objednala. Obecně zatím můžu říct, že z téhle značky, která je typická především cenově dostupnou kosmetikou nejsem ani nadšená, ale ani zklamaná. Za tak nízké ceny samozřejmě nemůžete očekávat výrobky té nejvyšší kvality, na druhou stranu některé z výrobků jsou lepší a kvalitnější než jejich dražší konkurenti. Spousta bloggerek u Elfu píše, že je to jako s jinými značkami - něco je good, něco prostě ne, a s tím souhlasím. Tak jdem na to.

1.) Paletka - tvářenka a bronzující pudr (95 Kč) - řada Studio

K nákupu téhle paletky mě inspirovala jiná bloggerka a její pozitivní recenze - a zklamaná proto nejsem. Paletka je masivní, přijemně se s ní pracuje a má i zrcátko. Štěteček v ní nenajdete, ale komu to vadí... většinou jsou ty miništětečky přikládané k tvářenkám stejně nanic. Hnědý bronzer je matný, neobsahuje třpytky a hezky s ním vykonturujete obličej. Je ale trošku tmavší, takže bledulky opatrně. Světle růžovobroskvová tvářenka je trošku třpytkatá, ale jen v první vrstvě. Bonus navíc - nepráší, takže vám produkt i chvíli vydrží. Já tohle duo používám teď každý den a kupodivu na tváři dobře drží.








Verdikt: :  (4/5)



2.) Báze pod oční stíny (39 Kč) - řada ESSENTIALS

Pro ty z vás, které netuší o co jde - báze se používá pod stíny, aby lépe a déle držely na oku a jejich barva byla intenzivnější. Tahle báze mě na první dobrou vůbec neoslovila. Když jsem ji zkoušela na ruku (mám odstín Nude) tak mi přišla vodová a trošku mastná a vůbec taková jako... (teď si domyslete škleb, protože slovo mě nenapadá). Jaké ale bylo moje překvapení, když jsem ji pak zkusila v kombinaci se stíny. Barva stínů s použítím téhle podkladové báze několikrát intenzivnější a stíny vážně déle vydrží a neslévají se do linek. Skoro jsem měla problém ty stíny s bází z ruky vůbec nějak setřít, musela jsem pěkně mýdlem. Až mě napadlo, jestli do toho nepřidávají vteřinové lepidlo :)
 Jenom ještě upozorním, že s bází a stíny musíte trošku opatrně. Barvu to totiž opravdu zvýrazní hodně. I světlé a nude odstíny tak mají mnohem větší intenzitu, viz fotky. A pozor! Platí tady pravidlo - čím víc báze, tím horší výsledek. Jak jsem psala báze je trošku mastnější, když si jí dáte moc, nevpije se adekvátně do oka. Tedy očního víčka :) Opravdu stačí jen tak ťupnout a pak vklepat prsty a hned nanášet stíny. No a za 39 korun máte zázrak.



Nahoře stíny s použitím báze, dole bez. Asi tak desetkrát víc vynikla jejich hnědá metalická barva.

Verdikt: (4/5)


3.) Rtěnka (39 Kč) - řada ESSENTIALS

Tuhle rtěnku jsem si koupila v odstínu Classy...což mi na stránkách přišlo jako hezká nude barva. Tak ne dámy. Je to krásná malinová barva. Štěstí, že mi sluší, jinak bych se naštvala. Což je věc, kterou už jsem četla na dalším blogu - že občas v tom Elf nemá úplně pořádek a dvě rtěnky stejného odstínu mají  úplně jinou barvu. No dost už bylo jedu. Musím přiznat, že mě tahle rtěnka oproti očekávání odzbrojila. Na rtech vydrží neskutečně dlouho a to bez odporného a lepivého efektu dlouhotrvajících rtěnek. Podle mě je to díky její sušší konzistenci, musíte ji do rtů trošku vpracovat. Navíc je celkem pigmentovaná, takže effekt je pak dost výrazný. Jo a ještě se mi líbí, že je matná. Žádné třpytky, žádný shimmer, jenom barva. Kdo z vás má  suché rty, tak ho tahle asi neosloví, hydratační funkce vážně není valná. Mě to ale netrápí, takže chválím!





Verdikt:  (3/5)



3 komentáře:

  1. Moc hezká recenze. V nejbližší době se chystám na další objednávku a určitě přihodím bázi ;)

    Rozjíždím nový blog protože na tom současném se vyskytli technické problémy, tak budu ráda když se přijdeš podívat. ;))

    http://makesbeliave.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  2. Supr recenze :)
    vidím, že s blogováním teprve začínáš, ale tvůj blog mě vážně zaujal, takže hned jej začínám sledovat a budu moc ráda, když se přijdeš podívat i na můj začínající blog. Z každé čtenářky mám velikou radost :)

    http://estrella-2012.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  3. Jedna z mála věcí, kterou hodlám z Elfu 100% objednat a budu přitom čekat spokojenou reakci.:D

    OdpovědětVymazat