čtvrtek 24. května 2012

Recenze na kosmetiku LUSH!

Krásný čtvrtek všem,
před pár dny jsem od své nejbližší osoby dostala naprosto úžasný dárek - obrovskou krabici plnou výrobků značky LUSH. Možná víte, o co jde -  přírodní, čerstvá, ručně vyráběná kosmetika. 
Jsou známí po celém světě - v Česku se dá téměř vše sehnat na jejich e-shopu anebo v Praze, kde mají pobočku. A protože se tahle firma snaží být ekologická, hodně jejich výrobků má tuhou konzistenci a nepotřebuje tak umělohmotné obaly - ostatní jsou v recyklovatelných kelímcích. Kosmetika bsahuje éterické oleje, výtažky z čerstvého ovoce a zeleniny... takže když to na sebe napatláte, máte výjimečně dobrý pocit. Podstatným bonusem je, že většina věcí opravdu nádherně voní. Po heřmánku nebo fialkách, po pomerančích nebo medu, po vanilce nebo levanduli... prostě rozkoš :) Více info najdete tady. 
A tady už je obsah balíku:



Sprchový gel - The Olive Branch, balistika (koule do koupele) - Stmívání, mýdlo - Honey I washed a kids, barva na vlasy ve tvaru čokolády - Caca Brun, pleťový krém - Imperialis, čistící roládka - Angels on Bare Skin, peelingová kostička - Buffy, obal na balistiky do koupele. Asi jsem vám to měla spíš nafotit rozbalené, ale zase se máte aspoň na co těšit v příštích článcích :) Něco už jsem stihla vyzkoušet, jiné ještě budou potřebovat delší testování. Každopádně zatím jsem z produktů LUSHe nadšená.

1.) Buffy  - 90 g (235 Kč)

Peelingová a zvláčňující kostička, kterou si ve sprše vydrbete tělo. Obsahuje levandulovou silici a velké množství mleté rýže, mandlí a fazolek aduki. Normálně mě peeling moc nebaví, ale s tímhle jo! Škrábe hodně, takže nemusíte ani moc tlačit. A teď to hlavní! Všechny ty nadrcené mandle a fazolky jsou zataveny v kakaovém a bambuckém másle. Takže zatímco se obrušujete ze staré kůže, zaděláváte si na krásnou novou. A až vyjdete ze sprchy, nemusíte už se ničím mazat! Jste totiž mastné až za ušima. Všechno se to po chvíli vsákne a druhý den se dočkáte krásné, hebké a měkké pokožky. Primárně je tahle kostička určená na nohy a zadek, ale použít jde na všechno, co chcete trošku obrousit a zvláčnit.
A k negativům - zdá se mi, že poměrně rychle ubývá. Plak :(



Verdikt:  (4/5)


2.) Sprchový gel -  The Olive Branch - 250 ml (375 Kč)

Nevím jak vy, ale já mám vždycky podezření, když vidím, že něco obsahuje olivový olej. To se má totiž tak - vím, že je supr na suchou kůži - ale nevoní mi. Když jsem z krabice vytáhla tohle, tak jsem nadšená nebyla. A jak jsem se spletla! Olivový olej v tom necítím vůbec, co voní po sladkých šťavnatých mandarinkách a možná i troše perníku, nebo něčeho podobného. Prostě nádherně omamně - sladce ale se šťavnatým podtónem. Gel obsahuje olivový olej, šťávu z čerstvě vymačkaných mandarinek (ááách...), mořskou sůl, nálev z listů vinné révy, extrakt z pomerančových květů a gardénie. Všechny tyhle božské ingredience musíte před použitím protřepat, aby se šťáva spojila s olejem. Konzistence je dost řídká a spíše vodová než gelová. Při sprchování ale vytvoříte jemnou vláčnou pěnu. Přijde mi dost jiná než u jiných sprchových gelů, taková olejová. Nevysušuje a voníííííííí....




Verdikt:  (5/5)


S balíčkem mi přišla ještě  pozornost - tři vzorky. Šampon na vlasy, který naprosto parádně voní po fialkách Daddy-O. Je určený na šedé a blond vlasy - proto ta fialová barva... některé z blondýnek určitě znají:) Sprchový koktejl Dreamwash s heřmánkem, kalamínovým práškem (a spoustou dalších přísad) a maska na vlasy Hsuan Wen Hua s avokádem a balsamikovým octem. Zdá se mi, že je všeho tak na jedno použití, takže nějaké velké testování asi nebude. Až ozkouším, poreferuju.





A ještě taková milá maličkost na závěr. Na všech tekutých výrobcích najdete tuhle nálepku - s datem trvanlivosti a obrázkem a jménem, kdo jej vyrobil. Takhle vím, že sprchový gel mi namíchal Kris a krém má na svědomí Kamila. Ne že bych je chtěla poznat osobně, ale líbí se mi, když nese firma za své výrobky zodpovědnost.



A co vy a LUSH? Zkoušeli jste něco? Máte zkušenosti třeba s šampuky na vlasy? Mám na nějaký z nich zálusk :)




7 komentářů:

  1. Super článek! O tom, že si koupím něco od Lushe už uvažuju dlouho a trošku jsi mě přesvědčila... asi do toho pujdu. Jen nevím, čím začít :D

    OdpovědětVymazat
  2. Fajn recenze :) Já Lush nakupuju skoro rok (hlavně věci na vlasy),díky bohu mánie už opadla.. Buffy jsem si pořídila včera a je úžasná,jak vůně,tak i účinky,kůže je krásně hladká. Někde jsem četla, že je lepší se jí jen potřít,odložit a pak namasírovat tím,co máš na sobě,než to drhnout kostkou,potom tolik neubývá ;)

    OdpovědětVymazat
  3. A používáš třeba nějaký šampuk? Uvažovala jsem mezi tím na mastné vlasy a Godivou, nějak se nemůžu rozhodnout...
    Díky za tip s Buffy... v prvním záchvatu vášně jsem se s ní drhla asi minutu tak se není co divit :))

    OdpovědětVymazat
  4. Hezký článek! :) takže do Buffy asi půjdu.
    Šampon Daddy-O mi moc nevyhovuje, takže chci zkusit nějaký jiný:))

    OdpovědětVymazat
  5. Šampuky jsem měla zatím dva - New a Seanik. První mi zabavil přítel a druhý používám sama a jsem spokojená, vydrží dost dlouho, hodně pění a pěkně vlasy vyčistí. Kondicionér je tedy nutnost :) Já bych do Godivy asi spíš nešla, přece jen je to 2v1, ale teda vůně se mi zamlouvala. Určitě je ale lepší si to jít očichat, abys sama věděla, jestli ano nebo ne, je to síla.

    OdpovědětVymazat
  6. Bohužel v Brně není obchod s touto kosmetikou :-( takže mám smůlu :-(

    OdpovědětVymazat
  7. Ahoj, mám zkušenost se šampukem New, od kterého jsem čekala víc. Recenzi mám i na blogu. Jinak mě moc láká vánoční limitka, kterou teď Lush nabízí.
    http://everybody-love-fashion.blog.cz/

    OdpovědětVymazat