sobota 12. května 2012

BIG HAUL - levná kosmetika...stojí za to?

Aspoň jednou za čtrnáct dní si musím koupit něco, co mě udělá ještě krásnější než jsem (ano, jedná se o vtip. Vždyť to už přece nejde :)) Jelikož jsem toho chtěla moc a zároveň mám šetřivou náladu, nakupovala jsem především u Essence...  asi všichni známe.

1.) Ultra last rtěnka - NYC (asi 50 kč)

Koupila jsem si ji v odstínu 413 Rose Gold - jde o moc příjemnou růžovooranžovou barvu s jemnými třpytkami. Na jaro ideální. Konzistence je sušší, dámám se suchými rty proto vyhovovat nebude. Já ale ten problém nemám, takže mě tahle nemastná konzistence vyhovuje moc - vydrží totiž na rtech dlouho. Nevoní nijak. Balení není zrovna ideální, protože rtěnka nejde zatáhnout až dolů, a tak ji dřív nebo později asi jednou poškodíte při zaklapávání víčka, které ještě ke všemu blbě drží. Proto hvězdičku ubírám, jinak by měla tři z pěti.




Verdikt:   (2/5)

2.) I love runaway highlighter - Essence (asi 70 Kč) - 1,5 ml

Tenhle měsíc jsem se zbláznila do zvýrazňovačů... a tohle je už můj několikátý. Pamatuju se, jak jsem před pár lety sháněla nějaký highlighter v Česku, marně... musela jsem si ho dovést z Anglie. Teď se s nima roztrhl pytel, i u těch levnějších značek jako je Catrice, Elf nebo Essence, na kvalitě je to ale bohužel poznat. Zvýrazňovací pero od Essence skrývá mnohem méně rozjasňovače, než vypadá. Najdete ho tam pouze 1,5 ml a nedostanete ho ven úplně snadno, musíte uzávěrem otočit asi tak třicetkrát. Konzistence rozjasňovače je trochu sušší, hůř se rozmazává a má zlatobéžový odstín. Nesmazává se, ale pozor... obsahuje velké třpytky. Takže na denní nošení moc vhodný není - nedejbože, když vysvitne slunce...





Na poslední fotce vidíte, jak je to i po rozetření výrazné. A to foťák ještě vždycky trochu intenzity sežere....

Verdikt: (2/5)

3.)  Oční stíny - Essence (39 kč)

Mám dvě varianty téhle základní řady a víc jsem asi spokojená s odstínem 35 party all night (na fotce), který je lépe pigmentovaný a obsahuje výrazný shimmer. Jinak tyhle stíny obecně hodnotím kladně. Moc nepráší, na očích drží dlouho. Balení není nic moc, každopádně  produkt uvnitř je v pohodě! V kombinaci s bází vám vydrží celý den, vyzkoušeno.



Verdikt: (3/5)

4.) Oční stíny Colour and Shine - Essence (asi 80 Kč)

Měly by vám na očích vytvořit "speciální efekty". Já si ničeho speciálního nevšimla, každopádně je pravda, že jsou dobře pigmentované a obsahují výraznou perleť a třpytky. Mám je v odstínu 11 Mercurious. Mám ale podezření, že mi tyhle stíny trochu dráždí oči a sázím na to, že to bude asi strukturou stínů (přijdou mi drsnější a ne tak jemně namleté jako výše uvedené levnější stíny od Essence). Možná je ale vina na mně, nosím kontaktní čočky, takže mám citlivější oči. Věřím, že někomu jinému můžou vyhovovat.


Srovnání:




Verdikt: (2/5)

A co vy a levná kosmetika? :)


2 komentáře:

  1. Občas si koupím levný lak, někdy něco od Avonu, ale radši si trochu připlatím.
    Pěkný den!

    OdpovědětVymazat
  2. Moc mi pomohl popis k rozjasňovači. Už jsem si myslela, že jsem koupila zmetek - ale po vytrvalém šroubování se náplň pohnula. :) Díky.

    OdpovědětVymazat