sobota 16. března 2013

Deodorant Sebamed

Rozhodla jsem se přestat používat deodoranty-antiperspiranty s obsahem hliníkových solí a mraky dalších chemických látek. Nechci teď nikomu šahat do svědomí, nebo vás nedejbože přesvědčovat. Je to osobní rozhodnutí, které prostě souvisí s mým životním stylem. A tak jsem se rozhodla vyzkoušet nějaké zdravější konkurenty klasických deodorantů-antiperspirantů. Proč to píšu s pomlčkou? Protože v našich obchodech mezi nimi většinou není rozdíl. Koupíte si produkt, který má zepředu nápis deodorant, ze zadní strany už je ale nápis antiperspirant a v složení taky milé zlaté hliníkové soli (hledejte aluminium). 

Schválně mrkněte, co máte v koupelně....

Roky jsem používala klasiku - deodoranty-antiperspiranty Nivea, Garnier - a byla spokojená. Teď jsem se rozhodla vyzkoušet kuličkový deodorant od Sebamedu určený pro citlivou kůži. Vůně příjemná, mýdlová... taková miminkovská * čmuk. Neobsahuje alkohol ani hliníkové soli - a to mi ke štěstí stačilo (teda ještě kdyby líp fungoval, to by mi pak už stačilo úplně). Potím se prostě víc, než s klasickým antiperspirantem. Ideálně je ho třeba aplikovat 2x denně, jednou to nestačí. Není to sice žádná hrůza, ale večer už ani moc žádná vůně :)




Hodnocení:  (3/5)


... až dopotřebuju tenhle, hodlám vyzkoušet přírodní deodorant s éterickými oleji Happy Deo od Karla Hádka. Četla jsem na něj u Lucky pozitivní recenzi. Máte s ním zkušenost?





21 komentářů:

  1. Tne vypadá zajímavě :) Až dodělám C-THRU asi po něm sáhnu .)))

    nikol-kach.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Tiež som mala minulý týždeň podobné myšlienkové pochody a zaobstarala som si guľôčkový deodorant Basic od Lavery a je to jedným slovom hrôza.
    Ak odhliadnem od faktu, že vonia tak trochu po sadre, tak v podpaží mi narobil doslova paseku. Hneď v prvý deň použitia ma začalo páliť v podpaží, druhý den mi v ohybe praskla koža a ranka bolela, tretí deň mi tam ako keby začala usychať vrchná vrstva pokožky a odvtedy sa to už len olupuje a ja vyzerám ako had, čo sa zvlieka z kože. Vyzerá to ešte nechutnejšie ako je to napísané, chce sa mi plakať a štve ma, že som za tú guľôčku zaplatila 239,-. Toľko moje skúsenosti a snaha prejsť na prírodné riešenie... Podotýkam, že ten deodorant som skutočne použila iba raz...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak možná fakt zkus ten Sebamed... já sice nemám citlivou kůži, ale údajně by měl být pro citlivější podpaží vhodný. Fakt si na něj nemůžu stěžovat, už jsem téměř v polovině. Jen by mohl být silnější...

      Vymazat
  3. Já ho mám taky a jsem s ním celkem spokojená. Je pravda, že pocení tak uplně nezabrání, ale radši se s ním přetřu víckrát, než do sebe cpát hliník =o))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky to tak beru. Ale vyzkouším ještě další, třeba ten od Hádka... a poreferuju :)

      Vymazat
  4. Tuhle kuličku neznám, ale docela jsi mě navnadila na toho Hadka:) Zrovna nedávno jsem od něj objednávala, tak jsem ten antiperspirant mohla přihodit:)

    OdpovědětVymazat
  5. Navmadila jsi mě :) az prijedu do ČR, tak ho zkusím :)
    Mrkni ke mě a můžeme se follow pokud se ti bude líbit můj:)

    www.olivains.com

    OdpovědětVymazat
  6. Já mám s pocením celkem problémy, hlavně ve stresu a v presu. Začala jsem používat Driclor a teď mě zaujaly i nějaké přírodní deodoranty, které se také chystám vyzkoušet :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zkus, pokud Ti budou vyhovovat, určitě by to bylo jemnější než Driclor...

      Vymazat
  7. Milá Hanele, já si dávám velký pozor na všechny chemické sajrajtíky, snažím se jim vyhýbat jak jen to jde, takže tenhle deodorant mi nemohl uniknout a mám ho moc ráda. Recenze na něj se ti maximálně povedla. Byla jsem spokojená i s deo od Dr. Hauschka anebo s heřmánkovou "kuličkou" od Alverde.
    Krásnou sobotu přeje Vivi :-*

    OdpovědětVymazat
  8. Jen víc antiperspirantů/deodorantů! Ráda si to počtu, třeba jednou najdu i nějaký, který funguje. Veronika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No Lucka byla celkem spokojená s Hádkem... musíme to všechno vyzkoušet :)

      Vymazat
  9. Skvělá recenze asi ho vyzkouším :)

    nikol-kach.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  10. Já jsem nedávno objevila v lékárně deodorant od Sanoflore - má krásný bílo zlatý obal a co se týká složení, píšu 1* :) 99% přírodních složek a z toho 76% bio! Super! Voní poměrně intenzivně, asi jako kdyby se do pytlíku se sladkými bonbónky dala levandule a rozmarýn nebo tak něco. Není to zrovna tradiční parfemace, chvilku jsem si na ni musela zvykat. Navíc je poměrně intenzivní, tudíž je krapet v křížku s klasickým parfémem. Funkci splňuje chvalitebně, jen na bílém oblečení dělá žluté skvrny, což je nemilé, ale není to nijak výjimečné. Garnier a Nivea umí fleky stejně parádní, ale neodstranitelné. Zlikvidovala jsem si takhle hezkých pár triček. Sanoflor zmizí hned po jednom praní. Takže za mě palec hore. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hmm, to jsi mě teda nalákala... o Sanoflore kosmetice jsem už slyšela, ale ještě nikdy nezkoušela teda..

      Vymazat
  11. aluminium jsem omezila na minimum, pořád používám ten "solný sloupek" který byl myslím, že v lady boxu, nějak se s ním snažím sbratřit, sice se potím, ale naštěstí nepáchnu, jako fakt se ptám i kamarádek, protože člověk sám to necítí. Takže si říkám asi lepší než si do těla cpát nějaké škodliviny.

    OdpovědětVymazat