pátek 22. června 2012

Vlasový arzenál

Dobré odpoledne,

dnešní článek bude zasvěcen péči o vlasy. Konkrétně mojí péči o vlasy :) Téma jste zmiňovaly v  komentářích pod giveaway, tak jsem se do něj pustila a dám vám tipy, co se mi osvědčilo a co opakovaně používám.  Předem bych ráda řekla, že moje vlasy toho za sebou mají dost - byly melírované, barvené, teď na nich mám tmavě  hnědý přeliv a docela se mi mastí. Takže si je myju jednou za dva až tři dny. 



Obecně si myslím, že na značce šampónu nijak zvlášť nezáleží, mnohem důležitější jsou ty další produkty, které na vlasy použijete. Od šampónu očekávám jenom to, že mi vlasy pořádně umyje. Jediné, čím je třeba se řídit je typ vašich vlasů - tj. pokud na mastné vlasy použijete regenerující šampón určený na suché vlasy, úplně to pravé ořechové to nebude...  Já aktuálně používám Syoss - Repair & Fullness, který je bez silikonů a parabenů a nijak zvlášť ani nevoní. Upřímně - kupovala jsem ho jenom proto, abych ho vyzkoušela a půllitrové balení mě tehdy vyšlo výhodně. Šampón je v pohodě, vlasy mi umyje a nezmastí. To je všechno co chci :) Některé bloggerky na Syoss nadávají, mě přijde obdobně kvalitní jako ostatní drogérkové šampony. Žádná hrůza, nic světoborného.




Regenerační kondicionér Keratin, už je jiné kafe. Vlasy hydratuje, ale nezatíží ani nezmastí. Používám ho jen do délek, ke kořínkům ne. Obsahuje keratinový hydrolyzát z ovčí vlny  proteiny přírodního hedvábí s aminokyselinami, které by měly odpovídat aminokyselinám lidských vlasů - zkrátka a dobře mělo by vám to doplnit tu narušenou strukturu vlasu. Slibuje sice zpevnění o 100%, ale to fakt teda nevím - vždycky mě zajímalo, jak se tyhle výpočty dělají :) Běžně ho myslím nekoupíte, je to nějaká bohem zapomenutá brněnská značka Bione cosmetics, našla jsem ho v drogerii Teta :)



Pokud nepoužiju kondicionér, dám si na vlasy malinový ocet od Ives Rocher. Slibuje oživení přirozeného lesku vlasů - zařídit to má právě ocet z francouzských malin. Nějakého zářivého lesku jsem si nevšimla, vlasy ale nádherně provoní až na dva dny. Když jsem ho měla poprvé, všechny jsem nutila, aby si přičichli k mým vlasům :) Příjemná věc, znovu už si ho ale asi nekoupím - vlasy by se po něm mohly blyštět víc.



Miláček největší - termofixační sprej na vlny od Lorealu. Několikrát do týdne si na vlasech žehličkou tvořím vlny - tenhle sprej je zafixuje a ještě by měl lokny aspoň trošku ochránit před teplem. Koupila jsem si ho už několikrát, je to to nejlepší, co jsem zatím měla. Vlny mi po něm v trochu uvolněnější formě vydrží i na druhý den. 



Pokud chci mít vlasy naopak rovné jako hřebíky (což se stává málokdy), použiju lesk pro brunetky od Toni&Guy. Obsahuje hnědozlatý shimmer, na vlasech to ale po uschnutí nějak zvlášt vidět není. Voní nádherně, trošku sladce. Doporučuju ho ale dávat spíše ke konečkům než do kořínků, jinak vlasy zmastí. Používá se do ručníkem vysušených vlasů.



A hvězdá star nakonec. Bez laku na vlasy nemůžu žít. Vyzkoušela jsem jich už mraky různých značek a poslední dva roky si pravidelně kupuju tenhle Styling spray Diamond Gloss od Nivey. Dodá vlasům perfektní lesk a ze všech laků Nivea mi voní nejpříjemněji. Navíc se s ním dají snadno vytvořit i vlny - nastříkáním a promačkáním konečků.




No a pokud jsou moje vlasy extrémně vysušené a elektrizují - udělám jim rozmazlující zábal z kokosového oleje - více tady. To je všechno, co mě tak k péči o vlasy napadlo. Co používáte vy? Co mi doporučíte?



6 komentářů:

  1. O tom malinovem octu uvazuju, ale jelikoz se mi vlasy masti, tak se bojim. Takze nejak vyrazne mastnejsi je po nem nemas?

    OdpovědětVymazat
  2. mna zaujal ten keratin..ja pouzivan olejcek od Dixi a som s nim spokojna, aj ked s nim treba opatrne narabat..

    OdpovědětVymazat
  3. Luci, malinovy ocet je vubec nezmasti - ani ale nijak zvlast nehydratuje. Mel by fungovat spis tak ze ocet, jako kyselina ti trochu vyhladi strukturu vlasu a mely by se tak vic lesknout. Myslim, ze nase maminky kdysi pouzivaly klasicky ocet zredeny s vodou. Tenhle malinovy ale stoprocentne lip voni.

    Dorot, ja Dixi znam, na olejicek mrknu. Uvazovala jsem ze znovu po patnacti letech zkusim i ten klasicky brezovy sampon na vlasy :)

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj, ten termofixační sprej na vlny od Lorealu mám taky a mám ho moc ráda. Kolem malinového ocetu od Ives Rocher, už dlouho chodím jak mlsná kočka, ale podle toho co píšeš, mě to začíná přecházet.. Bezva článek.
    http://lencin-blog-o-vsem.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  5. malinovy ocot mam aj ja , čitala som o nom u mii ,že sa ponom maju vlasy lesknúť ale ja nič nepocitujem :/ ale krasne vonia<3

    OdpovědětVymazat