neděle 3. června 2012

Recenze kosmetiky Lush - druhá část

Krásnou neděli všem,

dneska přijde na řadu druhá várka Lush kosmetiky, kterou jsem pár týdnů testovala. Obecně mě tahle značka opět nezklamala a těším se, až se do jejich pražské pobočky vydám osobně. Jenom peněženka se třese strachy :)

1.) Pleťový krém Imperialis (cena 475 Kč za 45 ml)

Doporučený je především na smíšenou pleť, protože obsahuje ideální kombinaci složek pro suché i mastné zóny. Najdete tam levanduli, která nutí suchou pleť k produkci přirozených tuků a tonizující květ pomerančovníku a třezalku na mastnější T-zónu. Bylinek obsahuje mnohem víc - divizna, bezový květ, violka - to všechno zašlehané v kakaovém a bambuckém másle s olivovým olejem. Toť oficiální popis. Já jsem si krém oblíbila moc, na moji pokožku je ideální. Hydratuje adekvátně, ale nezatěžuje. Po natření je tvář neuvěřitelně sametově heboučká. Vůně je čistě levandulová a konzistence hodně řídká. Připomíná mi spíš tělové mléko než krém a velmi pomalu ho ubývá. Musíte být ale trochu opatrnější, abyste krém nevylili. V tomhle případě mi trošku vadí balení. Když dózu zavíráte, někdy trocha vyleze okolo uzávěru - zvlášť když třeba cestujete a nemáte ho stále ve vodorovné poloze. Malá vada na kráse jinak skvělého výrobku :)


Verdikt:  (5/5)




2.) Čistící roláda - Angels on bare skin (250 Kč za 100g)

Jeden z legendárních výrobků Lushe, řadí se mezi bestsellery. Ani se nedivím, je to moc příjemná věci jenom musíte přijít na chuť specifické bylinkové vůni. Hned po otevření vás za nos vezme heřmánek s trochu levandule. Údajně se jedná o novější verzi středověké receptury. No, každopádně žádného středověku se v koupelně bát nemusíte :)) Peeling zajistí kousky mletých mandlí, levandulová silice hloubkové čištění a hydrataci, silice z heřmánku pleť uklidní.... co všechno vám s ní udělá navíc růže, aksamit a pryskyřice to nevím, každopádně výsledek se mi líbí. Pleť je po použití vláčná, hydratovaná a čistá. Na mastnější pokožce moc zázraky nedělá, pro smíšenou nebo suchou bych ale tyhle andílky doporučila.  A všimla jsem si zajímavého efektu, který připisuji obsažené levanduli - při používání Angels on bare skin už nemusím používat žádné výrobky s kyselinou salicylovou (viz Garnier, Loreal Pure apod). Pupínky se nedělají! Použití pravda trošku středověké je - konzistence  tužší, vezmete malý kousek do ruky, smícháte s kapkou vody, hotovým blátíčkem vypeelingujete obličej a spláchnete.


Verdikt:  (4/5)




3.) Mýdlo - Honey I washed the kids (125 Kč za 100g)

Splňuje všechny funkce mýdla (tzn. že vás umyje dočista dočista :)) a má ještě jednu navíc. Nádherně voní. Tak krásně, že pokud ho necháte v prádelníku provoní vám skříň, pokud ho dáte na poličku, voní vám celý pokoj. Pokud ho dáte do koupelny.... myslím, že už se chápeme, ne? :) Vůně je opravdu božská - sladká, že si chcete vážně líznout. Voní po medu, perníku, vanilce a pomerančích...obsahuje řepkový a kokosový olej, extrakt z aloe vera, gardénie, bergamotu, pomerančovníku a VČELÍ VOSK! Takže to, že vypadá jako kus plástu není náhoda. Na ruce je parádní, na tělo bych ho ale nedoporučila lidem se suchou kůži. Přece jenom obsahuje glycerin a ten trochu vysušuje.


Verdikt:  (3/5)




4.) Vlasová maska - Hsuan Wen Hua

Jsem moc ráda, že si tuhle masku nemusím kupovat osobně v obchodě. Nemám vůbec páru jak se vyslovuje. V kantonské čínštině to údajně znamená vlasová bohyně. To jestli vám takové vlasy skutečně vykouzlí si neodvažuji posuzovat. Měla jsem jen malý vzoreček, což stačilo jen tak na půlku mých dlouhých vlasů. Postřehy ale jsou - voní pěkně, nevtíravě. Vlasy jsou hebčí, ale ne mastné ani zplihlé. Rozhodně se nemusíte obávat efektu některých kondicionérů, které vám hřívu promění v pár ucamraných myších ocásků.

Verdikt:  ?




A to je všechno přátelé. Tádydády dá.... Prozraďte co vy a Lush? Rozumíte si? Máte se rádi? A jak to vidíte do budoucna? :)

9 komentářů:

  1. Od Lush mám jen jeden výrobek - kondicionér Jungle. Není špatný, ale určitě si ho podruhé nepořídím. Způsob aplikace mě neuchvacuje :))

    OdpovědětVymazat
  2. Výborná propracovaná recenze, jen tak dál :))))

    OdpovědětVymazat
  3. super recenze! Já mám od Lush buffy, nějaká mýdla a pěnu do koupele... z toho si už asi nic kupovat znovu nebudu, neurazí nenadchne... Z čeho ale nadšená jsem tak je masážítko a Brusinková štola, po Vánocích ve slevách jsem si udělala zásobu štoly na celý rok :D

    OdpovědětVymazat
  4. Na Honey I washed the kids se dívám už delší dobu a pokaždý mě strašně fascinuje tou vůní.. asi si ho tentokrát fakt koupim) já mám z lushe ještě želé, balistiku atd. Ale nejradši mám balzám na pusu s příchutí čokolády a ten je taky úžasný)
    http://trappedintheimagination.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  5. AHOJ, moc potěší když příjmeš pozvání na naši GIVEAWAY zde : http://handbagforladies.blogspot.cz/2012/05/vyrocni-g-i-v-e-w-y.html
    Zkus své štěstí! Držíme palce :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Lush miluji! chtěla bych vyzkoušet tu čistící roládku :) krásná recenze!!! :)





    PS: Zvu tě k sobě na giveaway (parfém, náušnice, 3 laky na nehty) ;)
    http://storyofmylife-veronica.blogspot.cz/2012/06/thank-you-giveaway.html

    OdpovědětVymazat
  7. Imperialis jsem měla jen jednou - na mou pleť je málo hutný a výživný. Prostě je příliš suchá. Od Lush jsem si více oblíbila Celestial, který už používám několik let. I vůní je mi příjemnější. Ale to věčné oblemcání balení mi leze na nervy. Převážet tyhle krémy je za trest... Veronika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S tím balením fakt souhlasím, už jsem si několikrát musela to zavírání krému očistit... tohle mají trošku nevychytané

      Vymazat