středa 13. června 2012

Recenze - Dermacol Make up Cover


Make up Dermacol Cover jsem sháněla pěkně dlouho, ale marně. Jak možná víte, v drogeriích se dají koupit jen tři až čtyři tmavší odstíny z celkových dvanácti. A tak jsem to riskla a objednala jsem si ho na internetu - konkrétně z těchto stránek, kde vychází asi o dvacku levněji než na oficiálním webu Dermacolu. Pokud navíc zvolíte možnost doručení přes odběrné místo - ušetříte i na poštovném a navíc zaplatíte jen 30 Kč.

O Dermacol Cover jste už asi slyšely, do nebes vychvalovaná věc, extrémně krycí make up, pro běžnou pleť vhodný spíš jako korektor. Obsahuje více než 50 % pigmentů takže krytí je báječné. Navíc je voděodolný (což se hodí, pokud občas brečíte jako želvy a stejně chcete být krásné :)), hypoalergenní a má SPF 30.



Já jsem hodně váhala s výběrem odstínu, přece jenom tipnout podle  vzorníku na internetu svůj odstín pleti mi přišlo skoro nemožné. Některé blogerky chválily nejsvětlejší č. 208, některé varovaly, že je extrémně světlý. Tak jsem to riskla a vzala hned následující odstín č. 209. Mám světlejší pleť s olivovým/nazelenalým podtónem. Nijak zvlášť jsem se s odstínem nesekla - je sice trošku tmavší než moje kůže, ale já jsem se ještě letos skoro vůbec neopalovala, takže to půjde :)  Jen malé varování - i když to na fotkách možná není až tak zřetelné, tak pigmentace odstínu č.209 je spíš do růžova než do žluta. Takže pro dámy s olivovou pletí to není úplný match.






Celkově velmi fajn výrobek, super výdrž a vážně dobré krytí. Jen mě mrzí, že Dermacol v tomhle případě nevychytal distribuci. Jde o jejich legendární výrobek, za který se nemusí stydět. Tak proč se v běžných drogeriích dají sehnat jen tři odstíny vhodné spíš pro milovníky solárií? Proč, proč, proč pane Dermacole?


Verdikt:  (4/5)



P. S. 

Pro pražské -  Dermacol má svojí kamennou prodejnu v Praze, kde se prý dají sehnat všechny odstíny ;) Taky vás tak štve, že si nemůžete všechny odstíny vyzkoušet v drogériích? Nebo jste na nějaké takové narazily? 8-)

7 komentářů:

  1. já jsem si v drogerii vzala ten nejsvětlejší možný /byly na výběr 3 odstíny/ a ten je tedy tmavý pěkně, leží mi doma v krabici a nemohu ho používat :( ale někdy bych svůj odstín ráda sehnala, protože jinak je tento make-up jako korektor vynikající!

    OdpovědětVymazat
  2. Presne, ja koupila v drogerce nejsvetlejsi dvanactku a pak jsem zjistila, ze nejsvetlejsi je osmicka. Nabehla jsem do prodejny Dermacoly, koupila osmicku a par dalsich veci :).

    OdpovědětVymazat
  3. Mně ten výběr odstínů v drogériích taky štve... a jelikož na to, objednávat odstíny jenom podle fotek nebo vzorníků z internetu, bohužel nemám odvahu, tak se zatím musím obejít bez něj. Ale děkuju za tip na obchůdek, asi se tam zastavím, až budu mít někdy do Prahy cestu :)

    OdpovědětVymazat
  4. To je docela smůla s těmi odstíny, já mám dost světlu pleť, takže by ti pro mě byl asi docela problém. O tom obchůdku jsem vůbec netušila..:-)

    OdpovědětVymazat
  5. Zapojte sa prosím do mojej giveaway o kozmetickú tašku od Benefit

    http://dorota-art.blogspot.sk/2012/06/giveaway-o-kozmeticku-tasku-od-benefit.html

    Ďakujem :)

    OdpovědětVymazat
  6. Já vlastním právě ten odstín 208. Ještě před tím, než jsem odjela do Turecka, na hory jsem měla naprosto bílou pleť a tak mi vyhovoval. Je fakt, že mi to opálení nikdy nevydrží dlouho, jen se mu o letních dnech opravdu vzdaluju. :) Ale jinak myslím, že je to opravdu naprosto bezkonkurenční výrobek a ta + - stovka za něj stála za to. ;) :)

    OdpovědětVymazat
  7. Vieš čo ja som ho kupovala v 101 drogérii a mali tam aj ten úplne najsvetlejší odtieň 208. Make-up som používala istý čas na celú tvár, je pravda, že ten odtieň som trochu neodhadla, takže som musela stále použiť aj pomerne veľa púdru aby som ten odtieň vylepšila, ale to je skôr moja chyba. Make-up samotný kryje najlepšie ako sa len dá, avšak moju pleť aj napriek tomu, že je prirodzene mastná strašne vysušuje, aj keď som skúšala naniesť podkladový krém tak to vôbec nepomohlo a tak som ho používať prestala. Občas po ňom siahnem, keď je moja pleť vo fakt zlom stave, ale nanášam ho už len lokálne a aj tak sa mi v miestach, kam ho nanesiem narobia šupinky a suché miesta, takže ho používam skutočne výnimočne.
    Bianka

    OdpovědětVymazat