neděle 24. června 2012

Jak se osvěžit v horku? Ve městě?

V tomhle článku se mrknem na jeden drahý a jeden levný osvěžující sprej. Tahle věc je ideální do horkých dnů, obsahuje většinou pouze vodu s minerály (existují ale také parfémované verze) - a tak si můžete jemnou chladivou mlhou postříkat obličej, zátylek, dekolt, nohy nebo paže... a to prakticky kdekoliv, kde se nejedná o velké faux pas :) Já jsem si na tenhle luxus osvěžit se takhle v práci nebo při pobíhání po městě už zvykla a nechci se ho vzdát.



1.) Avène - Eau Thermale (100 ml okolo 170 Kč)

Nedávno byl 50ml vzorek téhle vody v ELLE a tak jsem si časopis hned koupila. Jedná se o přírodní produkt - obsahuje léčivou termální vodu z malé francouzské vesnice Avène (kam se údajně jezdí léčit spousta pacientů s kožním onemocněním). Voda má mít zjemňující a protizánětlivé účinky, je lehce mineralizovaná a posprejování by vám mělo pomoct léčit akné, suchou kůži nebo zchladit pokožku podrážděnou slunečním zářením. Akné nemám, nemohu posoudit, použila jsem ale sprej po opalování a bylo to celkem příjemné (nádobka udržuje vodu chladnější).  Když je vám vedro, osvěží parádně. Navíc mám dojem, že pleť je po spreji trošku hladší. Na obalu píšou, že se produkt může stříkat i na makeup - k jeho zafixování, ale to je jediné, s čím bych nesouhlasila... přijde mi, že i když se nastříkám jemně, makeup by mi to asi spíš odplavilo než zafixovalo. A na na nalíčené oči si to prosím vás nestříkejte vůbec :)


Hodnocení:  (5/5)





2.) Balea - Wasser spray aqua (75 ml okolo 60 Kč)

Obsahovat má "speciální očištěnou vodu s mořskými minerály." Osvěží vás sice podobně jako jeho dražší kolega, ale mám vůči němu několik výtek. Ta nejdůležitější je - smrdí. Neměl by být nějak zvlášť parfémovaný, ale po jeho nastříkání cítím něco jako kvasnice nebo ten žlutý b-complex (nic čím bych chtěla vonět v létě nebo kdykoliv jindy). Sice to hned vyprchá, ale pocit během aplikace je nepříjemný.





(Mimochodem, Balea těch letních sprejů nabízí víc, některé i parfémované - třeba s vůní melounu. Moc mě neuchvátil, na léto mi přišel moc sladký, Alvedre má pak myslím i mátovou variantu.)

Hodnocení:   (2/5)

8 komentářů:

  1. Mám tu Avene i LRP a obě dvě jsou supr. Dost jsem si na to zvykla a fakt to pomáhá. Jen mi přijde, že LRP má lepší ten rozprašovač, po Avene jsem taková víc mokrá nebo jak to říct :D

    OdpovědětVymazat
  2. Jj souhlasím, Avene stříká trochu víc než ta balea, ale zase mám dojem, že tak dobře osvěží. Na nalíčený obličej bych to ale prostě nepoužívala no... a když tak hodně z dálky...

    OdpovědětVymazat
  3. Já tyhle osvěžovací vody vyrábím po svém: Do prázdného rozprašovače naliji vodu (nejlépe minerálku - já nejradši magnesii) dám do ledničky a hotovo :-) asi nejlevnější způsob ;)

    OdpovědětVymazat
  4. já na osvěžení používám spreje od oriflame a nemůžu si je vynachválit :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Ten vzorek z ELLE jsem měla právě taky a hledám něco, co by se mu mohlo vyrovnat a být přitom o něco levnější. Zatím jsem neuspěla, ale díky za recenzi ! :)

    OdpovědětVymazat
  6. Kami díky za tip, mě na to zatím chybí vhodná nádobka...
    Take it easy - já jsem ani nevěděla, že Oriflame něco takového vyrábí, asi zkusím do třetice všeho dobrého La Roche Posay, dívala jsem se, že to 50 ml balení stojí 80 Kč...

    OdpovědětVymazat
  7. Doporučuji hydrataní sprej a minerální vodou Vincentka z lékárny. 50 ml balení je úplně akorát do kabelky a ten sprej se dá kdykoliv doplnit Vincentkou z lahve (0,7l za cca 23 Kč) :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. WOW, skvělý tip, moc díky!
      Já jsem už měla Vichy, LRP, Avéne i Biodermu, nepoznám rozdíl, všechny jsou fajn. Tak ještě zkusím něco "domácího", třeba překvapí :-)

      WorldByBella

      Vymazat