úterý 6. listopadu 2012

Recenze na levandulovou pleťovou vodu Nobilis Tilia

Dneska mám pro vás recenzi na levandulovou pleťovou vodu značky Nobilis Tilia. Určená je pro normální až velmi citlivou pleť a hodí se taky pro čištění zánětlivé pleti, nebo na obklady očí.



Možná značku Nobilias Tilia znáte - je to česká certifikovaná přírodní kosmetika... úplně se ve všech těch certifikátech nevyznám. Našla jsem ale, že značka CPK určuje suroviny, které kosmetika může a nemůže obsahovat a limituje je jenom na přírodní nebo z přírody pocházející zdroje. Definuje taky, jak majíbýt suroviny zpracovány a případně co se smí používat k parfemaci nebo konzervaci, prostě s tímto certifikátem máte celkem záruku, že se na vaší pokožku dostávají kvalitní věci :)... Říkám, nejsu na to odborník, ale přírodní kosmetiku mám ráda (teď sháním nějaký dobrý přírodní deodorant, nevíte o něčem?) No ale zpátky k levanduli.



Testuji ji už pár týdnů a můj první dojem byl - jéééé to hezky voní. Z lahve se line čistá vůně levandule a připomíná mi  ty vonící pytlíčky naplněné sušenou levandulí. Voda se hodí jak pro běžné čištění pleti (údajně ji můžete použít i jako zklidňující obklad po opalování, ale to teď nemám jak vyzkoušet :) a rovněž ji můžete vetřít přímo do vlasové pokožky. Odvděčit by se vám za to měla posílenými vlasy bez lupů. Tady  nemůžu moc soudit, protože s vlasy obecně problémy nemám - naštěstí jsou bez lupů a relativně husté.  Teď ale k účinkům na pleť. Pokožku obličeje mám smíšenou s rozšířenými póry a v zimě občas trochu vysušenou. Co rozhodně oceňuji je, že tahle pleťová voda pleť nevysušuje a nemám pocity pnutí. Naopak je po použití svěží a sametově hladká. Používám ji na dočištění pleti (zkusila jsem s ní odlíčit třeba i oční makeup, ale na to mi přijde jemná až moc - řasenka prostě drží). Zároveň ji můžete použít i jako obklad na unavené očka. Zkoušela jsem, v očích samozřejmě vůbec neštípe, ale přiznávám, že na obklady moc nemám trpělivost. Při tom jak ležím s tampónky na očích mi hlavou frčí jedna věc za druhou, co bych měla všechno ještě udělat :) Docela se mi líbí i balení, je takové čisté a stylové - no a 200 ml seženete za 135 Kč.


A ještě se s vámi chci podělit o vzorek tělového a masážního oleje Tantra. Jde o směs panenských rostlinných a esenciálních olejů (mandlový, slunečnicový, meruňkový), které by měly mít díky dalším složkám afrodiziakální účinky. K těm účinkům... asi bych to shrnula tak, že olej jsem řádně otestovala :)  Rozhodně je to olej, který vás na podzim i v zimě skvěle povzbudí a prokrví. Obsahuje ylang -ylang (na to mám úchylku, už předem vím, že všechno co obsahuje ylang-ylang a bergamot mi bude vonět) a tak skořici. Pokožku zjemní a krásně provoní, spokojenost :)




P.S. Produkty k recenzi mi byli poskytnuty e-shopem www.siladoteku.cz, se kterým jsem navázala spolupráci a vy se tak i do budoucna můžete těšit na všelijaké další recenze přírodní kosmetiky. Zrecenzované výrobky můžete koupit právě tam a pokud byste chtěly vyzkoušet na svoje tvářičky taky levandulovou pleťovou vodu z recenze, tak ji koupíte tu.



8 komentářů:

  1. O Nobilis Tilia v poslední době hodně čtu a docela mě ta kosmetika zaujala:) Mám z Ladyboxu krém Elizabeth a byla jsem s ním moc spokojená. Ta pleťová voda vypadá taky skvěle, navnadila jsi mě:)

    OdpovědětVymazat
  2. Vidíš a ten krém jsem zase chtěla vyzkoušet já... :)

    OdpovědětVymazat
  3. O la lá, tak to by mohla být přesně vodička podle mýho gusta. Od NT jsem už měla dva výrobky a oba byly skvělý, takže děkuju za další príma tip.
    Vivi

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Neni za co. A ta vune... to je neco pro stresare jako jsem ja :)

      Vymazat
  4. s touhle značkou nemám zatím zkušenosti, ale ty produkty vypadají zajímavě :-)
    p.s. nominovala jsem tě v tagu 11 zajímavostí http://mujfialovysvet.blogspot.cz/2012/11/11.html
    kdyby se ti chtělo, budu moc ráda, když se zúčastníš :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Tak ta pleťová voda zní dobře. Já mám zkušenosti jen s růžovými vodami jiných značek, ale vzhledem k desinfekčním a uklidňujícím účinkům levandule by tahle mohla mohla být super! Obecně mě Nobilis Tilia hodně láká... Veronika

    OdpovědětVymazat
  6. Nobilis Tilia má aj pár přírodních deodorantu které chceš.
    Napr: zde se dají koupit v akci http://www.regionalnivyrobky.cz/Ceska-prirodni-certifikovana-kosmetika/Kosmetika-Nobilis-Tilia/Pece-o-telo/Prirodni-deodoranty/

    OdpovědětVymazat