čtvrtek 22. listopadu 2012

Láska na první (i padesátý) pohled - diáře Paperblanks

Dnešní příspěvek píšu spontánně a s velkou radostí. Když měla před časem na svém blogu Vivi diáře na příští rok, uvědomila jsem si, že mám strašnou touhu povědět vám o těch svých. Zní to pěkně úchylně :D Už třetím rokem si kupuju totiž diáře od Paperblanks a je to láska jak má být... někdy bolí (to především při placení, ale zároveň mě pravidelně činí šťastnou. Stačí vytáhnout diář z kabelky a su happy jak dva grepy. Nejde o žádnou počáteční zamilovanost. Svůj diář miluju i na konci roku, když už je jeho používání znát. S diáři Paperblanks jsem v dlouhodobém svazku. Už třetím rokem. A dneska bych vás s nimi ráda seznámila. Pořídila jsem si už i svého společníka do roku 2013

Diáře jsou zhotovovány ručně a inspirují se uměním ze všech koutů světa - francouzským textilním designem (růžový), japonskými vzory... o tom odkud jednotlivé designy jsou se dočtete vždycky na poslední straně diáře. Například modrozelené ornamenty vytvořil Alfons Mucha. 

Růžový je z roku 2011, zlatý mi dělal společnost letos, no a v zelenomodrém duchu se ponese rok 2013...


Všechny moje diáře mají odlišná zapínání. Bohužel jednotlivé designy a velikosti prodávají vždycky jen v jedné verzi zapínání, což mě trošku mrzí. Zlatý, který se překládal a držel na silný magnet se mi totiž otevíral nejhůř. A moc ráda jsem měla koženkové zapínání na kožený magnetek u růžového diáře. Gumičku otestuju letos :)




Diáře koupíte v různých formátech, týdenní nebo denní - jak chcete. Já si kupuju druhou nejmenší velikost (Mini), do kabelky mi přijde akorát. Ale vy, které máte raději pořádné A4 nebo polodlouhé verze si taky přijdete na své. No a takhle vypadá můj Mini diář v designu Tiger Lily zevnitř... Praktická mi přijde zadní kapsička, do které je zasunutý telefonní seznam. 









Diáře Paperblanks koupíte téměř každý rok v obdobných designech. Pokud tedy chcete každý rok stejný, není problém. Já to střídám. Nevěrnice. Zleva design Filigree Floral Ivory Mini, French Ornate Fuschia Mini no a letošní krasavec Tiger Lily Mini.

Pokud máte už teď z fotek dojem, že byste si chtěli pořídit svůj Paperblanks, nebo se nad tou krásou chcete trošku potěšit, tak mrkněte na jejich webové stránky... TU. Diáře koupíte ve větších knihkupectvích, běžná cena je za mini verze na fotkách okolo 380 Kč, větší verze stojí víc. Když ale trošku pogooglíte a koupíte v některým z e-shopů, ušetříte :)

26 komentářů:

  1. to je krasny, kdyz nekdo poouziva papirovy diar... ja bo huzel uz jedu jen elektronicky .-(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si na ty elektronické nemůžu zvyknout :) Ten v mobilu se mi zatím nepodařilo použít ani jednou :))

      Vymazat
  2. Tyhle diáře se mi líbí, taky jsem jeden před pár lety měla, ale chyběly mi v nich české svátky - jak ty státní, tak jména. Takže jsem zakotvila u českého diáře.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jj, máš pravdu. Ty svátky tam sice jsou, ale jenom v takovém přehledu na začátku...

      Vymazat
  3. sú krásne, nedávno som ich videla v akcii 2+1 zadarmo, ale nakoniec som na ne aj tak zabudla :/ už nejaký čas som ich tajný ctiteľ :D a mimo iného budem rada, ak sa zúčastníš mojej giveaway ;)) justinaforfun.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  4. Teda, jsou fakt nádherné, nejvíce se mi líbí ten růžový, ale na mě moc drahé:/

    OdpovědětVymazat
  5. Jee, ty ses trefila! Zrovna nedávno jsem kupovala ten, co máš na 4. obrázku v červené barvě pro mamku k vánocům:) Tyhle diáře jsou fakt luxusní:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jj asi ve větší velikosti, že? Myslím, že bude mít mamka radost. Já bych měla :)

      Vymazat
  6. Zapínání na růžovém z roku 2011 je vážně skvělé:)) A jinak i zevnitř diáře vypadají vážně skvěle! Jednoduché a přehledné. Já už bych bez diáře asi nemohla vůbec fungovat:D Přeji příjemný rok 2013 se zelenomodrým společníkem!!

    OdpovědětVymazat
  7. Vypadají krásně :) Nejvíc se mi líbí tvůj společník z roku 2011 :)
    Zvu tě k sobě na giveaway :)
    http://onegirlb.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  8. To je láska i na tisící pohled. Jsou překrásný, miluju je a nedám na ně dopustit. I když pravda je, že jsem od nich měla diář jen jeden rok, ale zato jsem si pořídila už několik krásných notesů Paperblanks a těmi se prohrabuju pořád dokola. Teď zrovna mám jeden, co vypadá jako vyřezávaná krabička potažená hedvábím ;-).
    Máš úžasnou sbírku. ♥
    Vivi

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky Vivi :) Na myšlenku napsání tohohle článku jsi mě přivedla Ty ;)

      Vymazat
  9. mne sa Paper Blanky neskutocne pacia. Vzdy sa na nich pozem v knihkupectvach a ani neviem, ktory by som si vybrala. Ta cena ma vsak uz niekolko rokov strasne odradza, neviem si predstavit ze by som dala 16 eur za diar to je pre mna vazne dost. Potom som rozmyslala ze by som si kupila cisty blok- ten by mi vydrzal viac ako rok, a mala by som v kabelke naozaj uplne dielo :) ale neviem co by som si do neho pisala :(
    tak ich len obdivujem :)
    Inak pozyvam ta na moju predvianocnu Ziaja giveaway! http://biancaprincipessa.blogspot.sk/2012/11/ziaja-giveaway.html

    OdpovědětVymazat
  10. ja som ich obdivovala uz minuly rok:) Alebo to bolo uz ten rok predtym?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nejlip je obdivovat ho rovnou uz v kabelce. Kurnik... ja jim tu delam takovou reklamu :D

      Vymazat
  11. Jsou krásný!:) Já potřebuju diář, který má u každého dne hodně prostoru na psaní, protože si tam píšu každou blbost, co chci za ten den udělat:-D a tyhle by mi možná i stačily:) Děkuji za tip!:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Markétko ony se dají koupit i v jiných formátech anebo třeba ve stejné velikosti, ale tak, že máš na každý den jednu stránku :)

      Vymazat
  12. Parádní. Mě se nejvíc líbí ten béžový, jsem na notýsky, bločky a propisky a nejspíš asi celý sortiment papíráků nemocna :D :)

    http://eliska-dvorakova.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  13. Já dostala od Ježíška právě ten růžový, co si měla v roce 2011 :) To "zapínání" na magnetek se mi zdá super a ten vzor je nádherný, prostě jsem se do něj zamilovala :) Zrovna ten, co máš na letošní rok, jsem nějak nikde neviděla :-O U nás na Chodově v Luxoru to bylo hrozně přebrané :(

    OdpovědětVymazat