úterý 21. srpna 2012

Zklamání z Lushe - Caca Brun a Fresh Farmacy

Jak už jste si určitě všimly z minulých příspěvků, jsem velkou fanynkou LUSHe. Jak už to ale bývá u kosmetiky každé značky, narazila jsem na dva výrobky, které mě zklamaly. Hned v úvodu musím ale přiznat, že v případě heny na vlasy je spíš chyba na mojí straně....

1.) Hnědá hena na vlasy - Caca Brun (325g - 355 Kč)


Lush bestseller - směs černé a červené heny v tuhé formě. Jde o přírodní barvu na vlasy, která by měla  vlasům dodat lesk zrnek černé kávy a vyživit je. Začnu s aplikací, která je oproti chemickým barvám z drogerie trošku složitější. Henu musíte nastrouhat, zalít horkou vodou, rozmíchat a ideálně pak ještě ohřívat v horké lázní (což není úplně nezbytné). Co mě však vyděsilo, byla barva, kterou připravená hena v hrnečku získala. Tmavá brčálová zelená. Trošku mě to znejistilo, ale tak si říkám což... zkusím to na pramínku vlasů, jak se doporučuje.... Moje vlasy jsou tmavě hnědé se světle hnědým melírem v druhé polovině vlasů (takové slabší ombre). A tak jsem nabarvila pramínek a jala jsem se projistotu googlovat, zdali pak někomu po ní nezezelenaly vlasy. K mému zděšení jsem našla několik zelenohlavých dam, které tuto henu od Lushe použily (především na zahraničních diskuzních fórech Lushe). O tom, že tahle hmota dneska večer na mé hřívě neskončí, mě přesvědčila zkušenost slečny, která si aplikovala henu a po roce šla na melír (na stránkách kanadského Lushe). Proužky pak měly nazelenalou barvu, které se nemohla nadlouho zbavit. Abych byla úplně objektivní, našla jsem také spoustu jásavých komentářů, kterak je hena úžasná a jakou krásnou barvičku teď slečny mají. Tryskem jsem se vydala do koupelny abych si rychle smyla pramínek s tuhnoucí henou. K mé smůle jsem já "expertka" vybrala zrovna melírovaný pramen, který za tu dobu stihl chytit šedozelený nádech. Naštěstí je vespod vlasů. 

Vím, že jsem teď k produktu Caca Brun možná trošku neférová. Protože on za nic nemůže. Henu jednoduše nesmíte aplikovat na vlasy, pokud jste dříve použili chemické barvy. A platí také to, že pokud použijete henu a jdete na melír, značně riskujete... Popis produktu na nic takového neupozorňuje a slibovaný návod jsem nedostala. A tak to pro mě bylo prostě zklamání a říkala jsem si, že se o svou zkušenost podělím dál.

Věřím, že pokud máte chemií nedotčené vlasy, bude vám hena z Lushe vyhovovat a přidáte se k hromadě jásajících žen. Pokud ale za sebou máte barvení či melír... tak opatrně.  Leda byste chtěly vypadat jako vodník Česílko :)





2.) Fresh Farmacy  (100g - 195 Kč)


Další z Lush bestsellerů, který jsem dostala v zásilce jako vzorek. Jedná se o tuhé mýdelko na problematickou pleť a mělo by působit proti pupínkům. Obsahuje totiž zklidňující heřmánek, levanduli, čajovník a kalamín...Popis na oficiálních stránkách slibuje:

"Fresh Farmacy je zklidňující čisticí kostka, po které sáhněte vždy, když cítíte, že se vám dělá ta malá ošklivá načervenalá věc, která se jmenuje...no, však vy víte jak. (...)  Je to jeden z nejlepších čisticích přípravků na pleť, jaké známe." zdroj ).

Tak. A tady nastává problém :D Mám smíšenou pleť na kterou občas zabloudí nějaký ten pupínek. Problém je, že po používání Fresh Farmacy se mi opupínkoval celý obličej. Nevím, jak je to možné, když má produkt působit proti tomu...  no každopádně mi to spíš přivolal a vzhledem k tomu, že to byl krom odličováku jediný čistící prostředek, který jsem si vzala na dovolenou - mě to dostalo do značně nepříjemné situace :) Takže za mě nedoporučuju! Jinak vůně mi přijde celkem příjemná, malé a pro mně bezvýznamné pozitivum je, že čistítko pomalu ubývá...

Fotku přikládám oficiální z webu lushe, protože ten ždibeček co jsem zkoušela, už začal být nefotografovatelný. Zdroj: www.lushcz.cz


Krásný večer a dobrou noc :)



15 komentářů:

  1. Henna si nerozumí jenom s peroxidem - takže se zesvětlením před hennou nebo po henně, to opravdu může chytit zeleně. Tuplem když je v ní indigo, právě to je zodpovědné za nazelenalý odstín vlasů, pokud byly dřív zesvětlené. Vlasy by neměly chytit zeleně, pokud použiješ čistou hennu, tedy pouze bylinku lawsonia intermis, ta sama barví na hodně výraznou zrzavou.

    OdpovědětVymazat
  2. "Henu jednoduše nesmíte aplikovat na vlasy, pokud jste dříve použili chemické barvy. "

    Ale můžete. :) Jen je potřeba pár měsíců počkat. Já začala hennovat s Hennecolor a byla jsem fakt spokojená. Jen mě to věčná patlání s hennou moc nebavilo. Nabarvila jsem se s ní tak 10x - 15x, po nějaké době jsem použila chemickou barvu a všechno bylo OK. Jsem tmavovlasá a barvím natmavo, takže zelená u mě naštěstí nehrozí.

    OdpovědětVymazat
  3. Díky za dovysvětlení. Takže nepřírodní blondýnky mají utrum stejně jako světlejší melíry :) Upřímně by mě docela zajímala zkušenost nějaké slečny, která si tuhle hennu zkusila dát na přírodní blond vlasy.

    OdpovědětVymazat
  4. no já nechci používat chemickou barvu, respektive to chci oddálit na co nejnutnější dobu, ale přestože jsem ještě dost mladá, už se mi objevují šedé vlasy, je jich zatím velmi málo, ale rozšiřují se, takže jsem brala jako východisko henu a nejvíce mě lákala právě tato z Lush, tak nevím jestli se k tomu nakonec odhodlám, ale tak to má ještě čas doufám..

    jinak ještě k tomu mýdlu, nejsi náhodou alergická na heřmánek? případně i na jinou složku, přeci jen je to přírodní kosmetika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kristi já bych tipla, že ty šedivé vlasy ti chytnou do červena (víc než ty ostatní)... myslím, že na tohle zrovna Lush upozorňoval, že je třeba připravit se na "zářný výsledek" :D

      Jinak k čistítku... je to samozřejmě možné, že jsem na některou z těch složek alergická, jen nevím na jakou. Heřmánek to nebude, levanduli a čajovník mám ozkoušené taky.

      Vymazat
    2. ahá, tak já mám podtón vlasů do červena, takové odlesky, ale spíš bych se toho chtěla zbavit, než si to ještě podpořit, tak děkuji za radu, asi skončím u chemie

      Vymazat
  5. Hlavně jsem ale do článku zapomněla poznamenat, že zbytek heny prodám! Vypotřebovala jsem jednu kostičku, takže většina zbývá. Kdo by měl zájem, pište prosím do zpráv :)

    OdpovědětVymazat
  6. Na henu od LUSHE jsem četla zatím samou chválu, ale je fakt, že jsem ji nijak negooglovala. Já používám běžnou henu z DMka a tam si nemůžu stěžovat (snad jen na ten bordel, co to nechává:-D).

    OdpovědětVymazat
  7. Haha, tak s tou Hennou jsem četla něco podobného a je to docela dobré vědět:-) Zelené vlasy moc v módě nejsou:-D

    OdpovědětVymazat
  8. Tak jsem si dnes koupila tu hennu v palladiu ( do teď jsem nevěděla, že tam mají prodejnu) tak jsem si říkala, že když už jdu kolem tak se tam zastavím a něco si koupím. Jsem přírodní světlá bruneta, tak jsem zvědavá, co to se mnou udělá :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak se tu s námi pak o výsledek poděl :) Ale pokud nemáš ty vlasy chemicky zesvětlené, tak to nic zeleného nebude...

      Vymazat
    2. No, tak jsem to zkoušela a že bych z toho byla odvařená to jako vůbec. Vlasy mají stále stejnou barvu a mám pocit, že je mám u kořínku strašně suché. Asi mám divný vlasy, je pravda, že ikdyž jsem byla u kadeřnice a nebo se barvila doma, všechny barvy ( kromě červené) mi vlasy obarvily do černa. No budu se dál držet svého pravidla, nesnaž se změnit svojí přirozenou barvu, dopadne to vždycky blbě.:-D

      Vymazat
    3. A nebarvila ses Paletkama? S těma mám tu zkušenost, že mi taky vždycky chytly skoro do černa...

      Vymazat
    4. Já zkoušela snad všechny druhy barev i různé odstíny, ale výsledek vždy stejný - černá, ale už to vzdávám, nemám nervy čekat až to buď odroste a nebo se vlasy zregenerujou :D

      Vymazat