úterý 14. srpna 2012

Recenze na makeup Bourjois Flower perfection


Make up Flower perfection je druhým makeupem od Bourjois, který jsem zatím vyzkoušela. Dříve jsem používala vítěze spotřebitelského testu na UK trhu – Healthy mix. Recenzi už jste si mohli dřív přečíst tady. Přestože jsem s ním byla moc spokojená, nějak mi to nedalo a chtěla jsem prostě zkusit něco nového... však to známe holky :)



Volba padla na vyhlazující Flower perfection v odstínu 54, který jsem měla možnost vyzkoušet díky spolupráci s parfums.cz. A musím pochválit servis. Produkt jsem objednala jeden den odpoledne a druhý den na to mi přišla sms, že si ho můžu vyzvednout z odběrového místa v Brně (a neplatit tak žádné poštovné). Krom toho jsem byla překvapená - jak z široké nabídky dekorativní i čistící kosmetiky, tak z faktu, že na jejich e-shopu některé věci vychází o dost levněji. Například moji oblíbenou řasenku Masterpiece Max tam koupíte za dvě stě padesát korun, v drogérii přitom běžně stojí i o sto padesát víc. Takže make up, který už máte vyzkoušený, se tam koupit vyplatí. Jediné, co můžu vytknout je, že ne vždycky jsou naskladněné všechny odstíny.

Já jsem Flower perfection vybírala trošku na blint, u Healthy Mix jsem sice měla odstín 53 v zimě a 54 v létě, ale nebyla jsem si jistá, jestli odstíny budou obdobné. No naštěstí byly. 54 má trochu žlutobéžový podtón, takže mojí olivové pleti sedne. A k samotnému produktu. Jsem z něj nadšená! Moje smíšená pleť po něm není ani vysušená, ani mastná, ale naopak příjemně hebká. Na první dotyk se mi makeup zdál trochu mastnější konzistence, při nanášení ale splyne s pletí a mírně zmatní. Je to jeden z mála make upů, které nemusím po nanesení přepudrovávat, protože trochu matuje sám o sobě. Konzistence je hutná, ale krásně roztíratelná a velmi dobře kryje. Zdá se mi, že o kousek víc než Healthy Mix, ale vypadá přirozeně. Je to má první zkušenost s vyhlazujícím make upem, ale můžu potvrdit, že po na nesení je pleť opravdu hebčí. Vůně je silnější, květinová, což by některým z vás nemuselo vyhovovat. Je však cítit jenom při nanášení, pak vyvětrá :) Obsahuje ochranný faktor patnáctku. Jo a navíc neucpává póry.




Co se týká výdrže – tak k referovaným 16 hodinám mám samozřejmě výhrady, ale 10 hodin vydrží na pleti celkem obstojně. Skleněné růžové balení se mi líbí (víc než plastový Healthy Mix, který má ale zabudovaný chytrý vysouvací systém, takže je to tak půl na půl). Přibalenou houbičkou jsem vyzkoušela, ale moc si mě nezískala. Přijde mi, že s houbičkou se jednak hůř manipuluje, špatně se mi drží, a navíc při aplikaci pak spotřebuju víc produktu, protože trošku make-upu vsaje houbička. Takže zůstávám u staré dobré klasiky – nanášení make upu prsty.










Co se týká samotné náplně, nepřestávám na ni pět ódy a upřímně mně ani nenapadá něco, co bych mohla Flower Perfection vytkout (kromě zmiňované houbičky)...

Co vy a Bourjois? Dělám si zálusk na řasenku Volume Glamour Max, máte s ní zkušenosti? Případně s nějakou jinou od Bourjois?

Mějte krásné léto!




Hodnocení:  (5/5)



11 komentářů:

  1. Já si ho snad koupím! :D Teď mi dochází druhé balení Rimmel Wake me up, byla jsem s ním spokojená,ale nějak se mi najednou zase kazí pleť, tak bych potřebovala větší krytí.. a jsem skoro 100% rozhodnutá, že chci make-up Bourjois, takže... jdu do něj, pokud najdu pro sebe ten správný odstín! :)) Díky za článek!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já věřím, že budeš spokojená! Oba makeupy co jsem od Bourjois měla byly super, jen na 10 Hour Sleep Effect jsem neslyšela až tolik dobrého, ale osobní zkušenost s ním nemám :)

      Vymazat
    2. 10 Hour Sleep Effect používala mamka a spokojená byla, ale je fakt, že skoro nekryl.. byl to takový lepší tónovák, jak jsem od ní pochopila. Což jí ale nevadilo, protože potřebovala jen trošičku sjednotit a zároveň se bála masky, s čímž u tohohle problém neměla :)
      Jo a už jsem si ho objednala :D Koukala jsem, že na parfums.cz je fakt za super cenu, tak ho za chvíli budu mít snad doma :D Ještě jednou dík :D

      Vymazat
    3. Jéé, tak to jsem ráda :) Tam to fakt vychází o dost levněji.

      Vymazat
  2. Moc pěkná recenze! Vypadá skvěle :)

    OdpovědětVymazat
  3. mam uplne najsvetlejši 51-ku :) a je skvelý!! <3
    najlepši z makeupov čo mam :) a čo som mala ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě se právě u Bourjois líbí, že má tak velký výběr odstínů, žádné čtyři základní ale třeba deset... to se hned líp vybírá :)

      Vymazat
  4. Tento makeup mi bohužel nesedl :( Mám suchou pleť a on mi ji ještě více vysušoval. Teď mám ale spadeno na Healthy Mix, nebo možná spíš ještě na Healthy Mix Serum Gel :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to možný, já mám totiž smíšenou. Ale Healthy Mix mi přišel mastnější - musela jsem se po použití trošku přepudrovat... tak třeba Ti bude sedět líp :)

      Vymazat
  5. Skvělá recenze. Já už mám hrozně dlouho jeho vzorek, ale ještě jsem se pořád nedostala k tomu, ho otestovat :(

    OdpovědětVymazat
  6. Make-up je skvělej, já jsem s ním moc spokojená. Jen mě na tomto článku trošku zaráží slova: " houbička trochu make-upu vsaje a tak nanáším prsty". No já nevím jak ty, ale já kdybych to měla nanášet prsty, tak ono i na těch docela hodně zůstane ne? A pak si dokonce musíš jít pořádně umýt ruce. Za mě jedině štětec na nanášení make-upu, nic nevsává a nemáte od toho špinavé ruce :)

    OdpovědětVymazat