sobota 4. srpna 2012

Peklo jménem maska Aknestop

Dneska mám pro vás recenzi masky od Ryoru řady Aknestop, kterou jsem v Brně sháněla dlouho a marně. Nakonec jsem ji našla na dovči v jedné zapadlé horské vesničce. Navnadila mě na ni blogerka Mia, prý úžasně čistí smíšenou pleť a zanesené póry a to je teda něco pro mě.  Nějak jsem pak už z hlavy vypustila dost důležitou informaci, že slupování masky prý strašně a nesnesitelně bolí. Vždyť přece nejsem žádná citlivka :))





Tak to vezmeme popořadě. Maska slibuje hloubkové čištění a uvolňování pórů. Obsahuje extrakt z aloe vera, přesličky a obilných klíčků. Jde o průhlednou, gelovou,  lepivou hmotu, která se nanese po celém obličeji (vyjma očního okolí), nechá zaschnout (20 min) a pak se vkuse sloupne. 

A tady nastává problém. 

Maska k obličeji přilne tak dokonale, že stahování opravdu EXTRÉMNĚ BOLÍ. Mám dojem, že kromě šupinek a pórů a všelijakých nečistot mi z obličeje stáhne taky další dvě vrstvy kůže. Proces slupování masky pak vypadá spíš jako středověké mučení, kůže se při stahování totiž natáhne několik centimetrů od kosti a vypadá, že radši opustí můj obličej než masku :)) Vážně nedoporučuju nanášet tuhle věc na mírně ochlupená místa - jako jsou čelisti a tváře u uší. Pokud tedy nemáte zájem o důkladnou depilaci a svůj broskvový pel si pěstujete :D Další upozornění se týká očního okolí. Ať vás ani nenapadne masku nanášet na tenčí kůži těsně nad líčky. Opravdu si to pohlídejte, stahování masky na téhle jemňounké kůži bolí úplně šíleně a mohly byste si nepěkně ublížit. V tom lepším případě masku bolestivě stáhnete, ale spodní víčka budete mít jako baset.







Teď... poučena z předchozího nezdaru (jsem sice nesestrojila elektrickou kytaru jako pan Hejma :), ale už masku Aknestop nanáším pouze na T-zónu (tj. brada, nos, čelo). Pak už je slupování celkem v pohodě a pleť je potom opravdu hladká, čistá a naprosto bez jakýchkoliv nečistot a šupinek. Celkově ji teď hodnotím kladně a na první nepovedenou aplikaci se snažím zapomenout. Určitě ale není vhodná pro citlivou pleť, za tím si stojím. Pokud jste ale majitelkou té smíšené a máte pro strach uděláno, pojďte do toho. Jen se zkuste vyvarovat výše uvedenému a při první aplikaci vážně opatrně... A abych nezapomněla na cenu - vyjde vás okolo 80 korun.



Hodnocení:  (3/5 - jedna hvězdička dolů za tu bolest!)


Jaké máte zkušenosti s kosmetikou Ryor? Máte nějaký oblíbený přípravek?

A co říkáte na nový foťák? Myslím, že oproti starším snímkům je to rozdíl :)



10 komentářů:

  1. Je fajn, že funguje, ale mě by to slupování asi odradilo:-) Se slupovacími maskami mám podobnou "bolestivou" zkušenost a preferuji masky klasické, které se smyjí:-) Skvělá recenze:-)

    OdpovědětVymazat
  2. super článok :) toto chcem určite vyskúšať :)

    OdpovědětVymazat
  3. Tak od Ryoru jsem ještě masku nezkoušela, ale obecně mám slupovací masky ráda. Jak dlouho už ji používáš? Zajímá mě, co to udělá z dlouhodobého hlediska, že bych to taky prubla:) Veronika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zatím ji používám asi tři týdny, ale střídám to s dalším ničitelem černých teček - Mask of magnamity od Lushe :)

      Vymazat
  4. Milá Hanele,
    taky mám moc ráda slupovací masky, ale i když se říká, že pro krásu se musí něco vydržet, tak ta bolest se mi nepozdává. Takže dneska asi radši nanaseu čistý med na pleť a sklenku červenýho vína do hrdla - a krásná budu až až, no né? ;-))
    Vivi

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vivi dej si dve sklenky a budes jeste krasnejsi :)) Med jsem kdysi na plet zkousela, uz to jsou ale roky a uplne jsem na tuhle kosmetickou vychytavku zapomnela. Diky :)

      Vymazat
  5. Mám ráda kosmetiku ryor a podobnou masku už jsem zkusila a taky to dost bolelo jelikož mi maska při sundavání trhala chloupky na obličeji ale jinak fungovala perfektně:)

    zdravím. Dafné
    http://alittlebookfashion.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  6. to slupování mě dokáže vždy odradit, au! :)

    OdpovědětVymazat
  7. Na tuhle masku jsem četla recení hodně ale až ta Tvá mě přesvědčila o koupi. Ano, i přes tu bolest si ji koupím :D. Protože jsem ještě nenašla nic, co by mi opravdu vytáhlo všechny nečistoty z ksichtíku. A mám strašně moc ucpané póry, takže do ní jdu :). Ale budu teda používat jen na nos a okolí :D

    OdpovědětVymazat