neděle 9. června 2013

Jak se vyznat ve složení kosmetiky

Už ani nevím kolikrát jsem si já sama postěžovala, že nejsem chemik a tak se nevyznám v složení kosmetických výrobků. Jo, většinou poznám silikony, občas mi neunikne nějaký sulfát a minerální olej. Ale to je tak asi všechno. Teď jsem ale narazila na web, který obsahuje databázi všelijaké kosmetiky - od sprchového gelu Palmolive, přes řasenku Max Factor až po Bourjois makeup. Kuk sem:

  http://www.cosdna.com/


Stačí zadat do vyhledávacího pole značku a typ - například Bourjois Flower Perfection (nebo jen Bourjois Flower) a vyjede vám celý seznam ingrediencí, ze kterých byl výrobek ukuchtěn. Jednotlivé složky jsou klikatelné, takže se dozvíte k čemu se Titanium Dioxide a Dimethicone používá, případně jakou má ve výrobku funkci. Zároveň si můžete zkontrolovat, jestli jsou dané položky třeba nevhodné pro pleť, kterou trápí akné (viz sloupeček Acne), případně jak jsou bezpečné (sloupeček Safety). Tak to vypadá, že můžeme přestat nadávat, že se ve složení kosmetických výrobků nevyznáme :)



Co na to říkáte? Já už si pár položek z kosmetické taštičky zkontrolovala a mám dojem, že víc už radši nechci vědět :) 

pondělí 3. června 2013

Není gumák jako gumák

Víkend na chalupě jsem částečně prožila v pracovních khaki gumákách (všichni známe). A už po několikáté mě napadlo, že je to ohromně praktická obuv, zvlášť to takového krásného jarního počasí, jako máme teď. A tak jsem začla googlit gumáky, které bych se nestyděla vzít si do města, nebo na fesťák. 

Nabídka rádobyhezkých holinek v našich obchodech mě  nezaujala. A bojím se je kupovat u Vietnamců, aby mi neupadly nohy. Nejsu hysterka, ale nerada bych nějaké rakovinotvorné metafetaakdovícoještě gumáky. Radši bych nějaké z přírodního kaučuku, nebo aspoň zdravotně testované. A hezké. A to je ten průšvih, protože to už jsme s cenama na úrovni kožených bot a ne holinek. Tak se aspoň podělím o to nejhezčí, co jsem dneska našla.

Tyhle začnu nosit, až odhalím svůj šlechtický původ. 

Black Evedon Rainboots

Cena 95 dolarů. Ich och. 
Na holiny je to dost, to bych je pak musela nosit celoročně a to byste nechtěli, věřte mi :)


Favoritky... Saint George 

(na Ebay 35 liber, na http://www.babyveci.cz cena  1.099,-)


 
Roztomilé Western Chief Tiny Horses 

(na Amazonu 40 dolarů, jinak za 1.390,- na http://www.top1clothing.com)

Anebo Kamik Kimberley

na http://www.botovo.cz/ za 1.398,-




Poslední model doporučuji především fanouškům Dana Nekonečného. Vrrrrrau! :)))))