středa 26. září 2012

Tekuté zlato: Vlasový olej Orofluido

Hned ze startu bych se Vám chtěla omluvit, že je na blogu teď trošku mrtvo. Tíží mě to i ve spaní, ale upřímně musím říct, že mě to tíží o něco méně než moje diplomka, která stále zůstává ve značně rozepsaném stádiu. Do toho mám za sebou jedno stěhování, další před sebou... a ne že bych si chtěla stěžovat, ale trošku se mi teď na blog nedostává času. To jen pro vysvětlenou, rozhodně to tu nebalím a protože si Vás, mých čtenářek moc vážím, chci abyste věděly proč nové příspěvky moc nepřibývají. Díky za pochopení, věřím, že podobné období jsme už zažili všichni.


A dneska jen v krátkosti o jednom malém zázraku na vlasy. Jedná se o vlasový olej Orofluido, který koupíte za  200 Kč a více (50 ml). Je vhodný pro suché a roztřepené konečky. Přezdívá se mu taky tekuté zlato. Při poslední návštěvě kadeřníka mi bylo doporučeno, používat na konce nějaký olej, protože se mi dost třepí a všelijak kroutí (bodejť by ne, když vlasy dvakrát týdně tejrám žehličkou). Kondicionéry, balzámy, to všechno je fajn... ale když zahřejete žehličku na 200 stupňů.... nestíhají hydratovat. Používám samozřejmě i termo fixační sprej (od L´Orealu už jsem vám o něm povídala), ale konečky mám po vyžehlení stejně jako slámu.

Naštěstí jsem objevila tenhle lehký vlasový olej, stačí kapička do dlaní, rozetřít a jemně s ním počechrat vlasy. Funguje za sucha i za mokra. Pokud si chcete uhladit vlasy do culíku, aby neodstávaly, účinkuje taky skvěle. Lokny jsou pak hebké, vyživené a vůbec ne mastné. A krásně se lesknout. Musíte jen trošku vychytat aplikaci, rozhodně doporučuju šetřit množstvím (kapka dvě, bohatě stačí) a vlasy spíš tak jemně čechrat, nevmasírovávat ho dovnitř, jinak začnou pramínkovat!





Orofluido obsahuje tři oleje - arganový, šáchorový a lněný. O skvělých účincích arganového oleje na vlasy jste možná už někde četly a já můžu potvrdit. Mám více kusů vlasové kosmetiky s tímto druhem oleje a všechny jsou fajn. Tenhle je ale nejlepší :)

A abych nezapomněla - vůně je božská. Orientální s nádechem vanilky a bergamotu. Údajně by měla obsahovat taky květ pomerančovníku, papriku a pryskyřici. Je to jedna z nejnádhernějších vůni, které jsem v poslední době očichala a moc mě mrzí, že Orofluido nevyrábí i tělovou kosmetiku. Pokud ale Orofluido vetřete do mokrých vlasů, vůně se v nich neudrží. V suchých o něco déle. Je to ale škoda a musím to výrobku vytknout. (Občas olejíček použiju i na ruce, rychle se vsakuje a té vůni nejde odolat, ale PŠT! 

P.S. Tahle značka má i další vlasové výrobky. Vyzkoušely jste třeba šampóny a kondicionéry? Nebo barvy?


neděle 9. září 2012

Dny Marianne a Hanele skromně nakupuje

Dnes jen krátký post o tom, že ani mě neminuly dny Marianne. Ale jelikož jsem zrovna v trošku spořícím období, tak mě luxusnější značky braly obloukem. Nakonec jsem zamířila jenom do Douglasu, protože jsem chtěla omrknout stojan Bourjois, na který se dala uplatnit sleva tuším 25% a taky jsem samozřejmě toužila po té miniřasence Collistar, co rozdávali. Už jsem ji stihla i vyzkoušet a musím říct, že je parádní! A balení je extrémně roztomilé :)

Nekoupila jsem si toho moc, jsem prostě holka šikovná a mám silnou vůli :) A tak jsem pořídila jen to, co jsem nutně potřebovala. Černá tužka na oči od Khol & Countour Bourjois, která by údajně měla vydržet až 16 hodin, na což jsem teda zvědavá a tvářenka stejné značky v odstínu 33 Lilas d´Or. Milá růžovočervená barva se zlatýma třpytkama. Předpokládám, že ani z jednoho nebudu nějak zklamaná. Tvářenky od Bourjous mají dobrou pověst a černá tužka je opravdu černočerná a i při zkoušení na ruce držela hodně hodně dlouho. Krom slevy jsem pak k nákupu dostala ještě odličovací ubrousky, časem se podělím o zkušenosti.








A co jste pořídily vy ve dnech Marianne? Propadly jste davovému šílenství, nebo vás to úplně minulo? :)

sobota 8. září 2012

Oblíbené líčení očí

Krásný večer,
na tenhle příspěvek jsem se chystala dlouho,  mám totiž (světedivse :) hned několik oblíbených způsobů jak si kukadla namalovat. JENŽE. Milé a drahé přítelkyně, já to vůbec neumím vyfotit. A tak hned v úvodu smekám klobouk před Vámi všemi, jež nás každý týden obdařujete naprosto dokonalými a profesionálními fotkami nalíčených očí. A prosím přivřete oči nad mým výtvorem, cvakla jsem to asi třicetkrát a líp to prostě nešlo...



Jinak tohle je moje nejoblíbenější denní líčení vůbec. Gelové linky od Maybelline drží a nedrolí se (i když navečer už to není taková nádhera jako ráno, jsem alergik a z očí mi skoro pořád teče. Takže jsem výzva pro každý oční make up).  Stíny L´oreal Color Infaillible jsou skvěle pigmentované a moje oblíbené, stíny Yves Rocher jsem koupila omylem už před nějakou dobou a na jemné kouřové líčení jsou ideální a s bází od Elfu pekně drží a neslévají se do linek. A řasenka Masterpiece je moje stálice. Tuhý korektor od Yves Rocher je takový průměr, obecně mám pod oči radši tekuté korektory, ale ten poslední mi došel tak jsem si vystačila s tímhle.











Korektor - Yves Rocher Couleurs Nature - odstín Clair
Báze pod oční stíny - Elf - odstín Nude
Stíny - L´oreal Color Infaillible - odstín 002 Hourglass beige
           Yves Rocher Duo Couleurs - odstín 12 Peche et noisette
Gelové oční linky - Maybelline
Řasenka - Max Factor Masterpiece 




Je to můj první pokus, tak buďte prosím shovívavé. Většinou se mi nepodaří nalíčit linky úplně rovně, máte tip na nějaký fajn štětec? Používám jak ten přiložený k Maybelline linkám, tak ostatními blogerkami vychvalovaný zkosený štětec od Essence. A ten od Essence je o chloupek lepší.



středa 5. září 2012

Ty, ty, ty! - Recenze na balistik Stmívání

Dneska se s Vámi jen v krátkost podělím o jedno zklamání, které mi Lush (zase!) přichystal. Píšu to nerada, protože mám tuhle značku ráda a strašně bych o ní chtěla psát jenom pozitivní recenze. Na druhou stranu - každý z nás chce vědět, čemu se vyhnout, za co se těžce vydělané penízky vyplatí investovat a za co ne...

Od přítele jsem dostala jako dárek balistik do koupele - Twilight (Stmívání)
Jak možná někteří víte, použití je jednorázové, jde o šumivou kouli do koupele, která by vám měla vytvářet na hladině speciální barevné efekty připomínající oblohu když zapadá slunce. Na jednu koupel tak potřebujete jeden balistik za 130 Kč, což není zrovna nejlevnější. A za ty prachy jsem čekala pořádnou podívanou že jo :) Takhle se má v ideálním případě balistik ve vaně chovat


A jak se choval v mojí vaně?
Plna očekávání jsem napustila teplou vodu a balistik opatrně šupla do vany. A ten krátce zabublal a potopil se ke dnu jak Titanic. Jako malý dítě jsem s otevřenýma očima civěla pod hladinu a čekala že samozřejmě vyplave. Jenže nic. Zůstal u dna a tam se pomalu rozpadl. Prostě vyhnil. Zbytečky se dokonce ani nerozpustili a škrábali mě na zadku víc, než karlovarská sůl. Žádná růžovomodrá pěna se nekonala, vodu mi jenom obarvil do ruda a všude byly třpytky. Jo a ta voda byla příjemné olejová a hladká, vůbec nevysušovala. Moje zklamání ale dovršil fakt, že kůži jsem si pak musela opláchnout a všechnu tu překrásnou vůni ze sebe smýt, protože jinak mi pokožka lepila

Možná je to mojí kůží. Nebo mám blbou vanu. A nebo jsem prostě dostala špatný kousek (což považuju za nejpravděpodobnější). Z recenzí a videí na youtube jsem si všimla, že ostatní negativní zkušenost nemají. Proto jsem jenom zamáčkla slzu a rozhodla se o svou zkušenost s vámi podělit :( Od koupi vás rozhodně nezrazuji, ale připravte se, že namísto efektní koupele získáte třeba jenom obarvenou voňavou vodu.

P.S. Stalo se to taky některé z Vás?