úterý 21. srpna 2012

Zklamání z Lushe - Caca Brun a Fresh Farmacy

Jak už jste si určitě všimly z minulých příspěvků, jsem velkou fanynkou LUSHe. Jak už to ale bývá u kosmetiky každé značky, narazila jsem na dva výrobky, které mě zklamaly. Hned v úvodu musím ale přiznat, že v případě heny na vlasy je spíš chyba na mojí straně....

1.) Hnědá hena na vlasy - Caca Brun (325g - 355 Kč)


Lush bestseller - směs černé a červené heny v tuhé formě. Jde o přírodní barvu na vlasy, která by měla  vlasům dodat lesk zrnek černé kávy a vyživit je. Začnu s aplikací, která je oproti chemickým barvám z drogerie trošku složitější. Henu musíte nastrouhat, zalít horkou vodou, rozmíchat a ideálně pak ještě ohřívat v horké lázní (což není úplně nezbytné). Co mě však vyděsilo, byla barva, kterou připravená hena v hrnečku získala. Tmavá brčálová zelená. Trošku mě to znejistilo, ale tak si říkám což... zkusím to na pramínku vlasů, jak se doporučuje.... Moje vlasy jsou tmavě hnědé se světle hnědým melírem v druhé polovině vlasů (takové slabší ombre). A tak jsem nabarvila pramínek a jala jsem se projistotu googlovat, zdali pak někomu po ní nezezelenaly vlasy. K mému zděšení jsem našla několik zelenohlavých dam, které tuto henu od Lushe použily (především na zahraničních diskuzních fórech Lushe). O tom, že tahle hmota dneska večer na mé hřívě neskončí, mě přesvědčila zkušenost slečny, která si aplikovala henu a po roce šla na melír (na stránkách kanadského Lushe). Proužky pak měly nazelenalou barvu, které se nemohla nadlouho zbavit. Abych byla úplně objektivní, našla jsem také spoustu jásavých komentářů, kterak je hena úžasná a jakou krásnou barvičku teď slečny mají. Tryskem jsem se vydala do koupelny abych si rychle smyla pramínek s tuhnoucí henou. K mé smůle jsem já "expertka" vybrala zrovna melírovaný pramen, který za tu dobu stihl chytit šedozelený nádech. Naštěstí je vespod vlasů. 

Vím, že jsem teď k produktu Caca Brun možná trošku neférová. Protože on za nic nemůže. Henu jednoduše nesmíte aplikovat na vlasy, pokud jste dříve použili chemické barvy. A platí také to, že pokud použijete henu a jdete na melír, značně riskujete... Popis produktu na nic takového neupozorňuje a slibovaný návod jsem nedostala. A tak to pro mě bylo prostě zklamání a říkala jsem si, že se o svou zkušenost podělím dál.

Věřím, že pokud máte chemií nedotčené vlasy, bude vám hena z Lushe vyhovovat a přidáte se k hromadě jásajících žen. Pokud ale za sebou máte barvení či melír... tak opatrně.  Leda byste chtěly vypadat jako vodník Česílko :)





2.) Fresh Farmacy  (100g - 195 Kč)


Další z Lush bestsellerů, který jsem dostala v zásilce jako vzorek. Jedná se o tuhé mýdelko na problematickou pleť a mělo by působit proti pupínkům. Obsahuje totiž zklidňující heřmánek, levanduli, čajovník a kalamín...Popis na oficiálních stránkách slibuje:

"Fresh Farmacy je zklidňující čisticí kostka, po které sáhněte vždy, když cítíte, že se vám dělá ta malá ošklivá načervenalá věc, která se jmenuje...no, však vy víte jak. (...)  Je to jeden z nejlepších čisticích přípravků na pleť, jaké známe." zdroj ).

Tak. A tady nastává problém :D Mám smíšenou pleť na kterou občas zabloudí nějaký ten pupínek. Problém je, že po používání Fresh Farmacy se mi opupínkoval celý obličej. Nevím, jak je to možné, když má produkt působit proti tomu...  no každopádně mi to spíš přivolal a vzhledem k tomu, že to byl krom odličováku jediný čistící prostředek, který jsem si vzala na dovolenou - mě to dostalo do značně nepříjemné situace :) Takže za mě nedoporučuju! Jinak vůně mi přijde celkem příjemná, malé a pro mně bezvýznamné pozitivum je, že čistítko pomalu ubývá...

Fotku přikládám oficiální z webu lushe, protože ten ždibeček co jsem zkoušela, už začal být nefotografovatelný. Zdroj: www.lushcz.cz


Krásný večer a dobrou noc :)



čtvrtek 16. srpna 2012

Letní manipedi - inspirace :)

Ano, dnešní příspěvek bude velmi krátký a taky intimní. Ukážu vám totiž svou nohu :))))  Ne, že bych si myslela, že ji toužíte vidět, ale protože se mi moc líbí výtvor mojí pedikérky, která mi nehty na nohou přímo umělecky zkrášlila. A vzhledem k tomu, že léto je v plném proudu, může to být pro ty šikovnější z vás třeba inspirace. Stačí neprůhledný lak na nehty ve výrazné barvě (úžasně to vypadá taky v neonové růžové) + bílá a černá zdobička....





A nožky jsou ready do sandálků :)



























A na závěr malé pochlubení - tenhle božský prstýnek jsem koupila v C&A za 30 Kč. Pořád tam mají výprodej bižuterie, tak pokud máte pobočku poblíž, mrkněte :)

úterý 14. srpna 2012

Recenze na makeup Bourjois Flower perfection


Make up Flower perfection je druhým makeupem od Bourjois, který jsem zatím vyzkoušela. Dříve jsem používala vítěze spotřebitelského testu na UK trhu – Healthy mix. Recenzi už jste si mohli dřív přečíst tady. Přestože jsem s ním byla moc spokojená, nějak mi to nedalo a chtěla jsem prostě zkusit něco nového... však to známe holky :)



Volba padla na vyhlazující Flower perfection v odstínu 54, který jsem měla možnost vyzkoušet díky spolupráci s parfums.cz. A musím pochválit servis. Produkt jsem objednala jeden den odpoledne a druhý den na to mi přišla sms, že si ho můžu vyzvednout z odběrového místa v Brně (a neplatit tak žádné poštovné). Krom toho jsem byla překvapená - jak z široké nabídky dekorativní i čistící kosmetiky, tak z faktu, že na jejich e-shopu některé věci vychází o dost levněji. Například moji oblíbenou řasenku Masterpiece Max tam koupíte za dvě stě padesát korun, v drogérii přitom běžně stojí i o sto padesát víc. Takže make up, který už máte vyzkoušený, se tam koupit vyplatí. Jediné, co můžu vytknout je, že ne vždycky jsou naskladněné všechny odstíny.

Já jsem Flower perfection vybírala trošku na blint, u Healthy Mix jsem sice měla odstín 53 v zimě a 54 v létě, ale nebyla jsem si jistá, jestli odstíny budou obdobné. No naštěstí byly. 54 má trochu žlutobéžový podtón, takže mojí olivové pleti sedne. A k samotnému produktu. Jsem z něj nadšená! Moje smíšená pleť po něm není ani vysušená, ani mastná, ale naopak příjemně hebká. Na první dotyk se mi makeup zdál trochu mastnější konzistence, při nanášení ale splyne s pletí a mírně zmatní. Je to jeden z mála make upů, které nemusím po nanesení přepudrovávat, protože trochu matuje sám o sobě. Konzistence je hutná, ale krásně roztíratelná a velmi dobře kryje. Zdá se mi, že o kousek víc než Healthy Mix, ale vypadá přirozeně. Je to má první zkušenost s vyhlazujícím make upem, ale můžu potvrdit, že po na nesení je pleť opravdu hebčí. Vůně je silnější, květinová, což by některým z vás nemuselo vyhovovat. Je však cítit jenom při nanášení, pak vyvětrá :) Obsahuje ochranný faktor patnáctku. Jo a navíc neucpává póry.




Co se týká výdrže – tak k referovaným 16 hodinám mám samozřejmě výhrady, ale 10 hodin vydrží na pleti celkem obstojně. Skleněné růžové balení se mi líbí (víc než plastový Healthy Mix, který má ale zabudovaný chytrý vysouvací systém, takže je to tak půl na půl). Přibalenou houbičkou jsem vyzkoušela, ale moc si mě nezískala. Přijde mi, že s houbičkou se jednak hůř manipuluje, špatně se mi drží, a navíc při aplikaci pak spotřebuju víc produktu, protože trošku make-upu vsaje houbička. Takže zůstávám u staré dobré klasiky – nanášení make upu prsty.










Co se týká samotné náplně, nepřestávám na ni pět ódy a upřímně mně ani nenapadá něco, co bych mohla Flower Perfection vytkout (kromě zmiňované houbičky)...

Co vy a Bourjois? Dělám si zálusk na řasenku Volume Glamour Max, máte s ní zkušenosti? Případně s nějakou jinou od Bourjois?

Mějte krásné léto!




Hodnocení:  (5/5)



sobota 4. srpna 2012

Peklo jménem maska Aknestop

Dneska mám pro vás recenzi masky od Ryoru řady Aknestop, kterou jsem v Brně sháněla dlouho a marně. Nakonec jsem ji našla na dovči v jedné zapadlé horské vesničce. Navnadila mě na ni blogerka Mia, prý úžasně čistí smíšenou pleť a zanesené póry a to je teda něco pro mě.  Nějak jsem pak už z hlavy vypustila dost důležitou informaci, že slupování masky prý strašně a nesnesitelně bolí. Vždyť přece nejsem žádná citlivka :))





Tak to vezmeme popořadě. Maska slibuje hloubkové čištění a uvolňování pórů. Obsahuje extrakt z aloe vera, přesličky a obilných klíčků. Jde o průhlednou, gelovou,  lepivou hmotu, která se nanese po celém obličeji (vyjma očního okolí), nechá zaschnout (20 min) a pak se vkuse sloupne. 

A tady nastává problém. 

Maska k obličeji přilne tak dokonale, že stahování opravdu EXTRÉMNĚ BOLÍ. Mám dojem, že kromě šupinek a pórů a všelijakých nečistot mi z obličeje stáhne taky další dvě vrstvy kůže. Proces slupování masky pak vypadá spíš jako středověké mučení, kůže se při stahování totiž natáhne několik centimetrů od kosti a vypadá, že radši opustí můj obličej než masku :)) Vážně nedoporučuju nanášet tuhle věc na mírně ochlupená místa - jako jsou čelisti a tváře u uší. Pokud tedy nemáte zájem o důkladnou depilaci a svůj broskvový pel si pěstujete :D Další upozornění se týká očního okolí. Ať vás ani nenapadne masku nanášet na tenčí kůži těsně nad líčky. Opravdu si to pohlídejte, stahování masky na téhle jemňounké kůži bolí úplně šíleně a mohly byste si nepěkně ublížit. V tom lepším případě masku bolestivě stáhnete, ale spodní víčka budete mít jako baset.







Teď... poučena z předchozího nezdaru (jsem sice nesestrojila elektrickou kytaru jako pan Hejma :), ale už masku Aknestop nanáším pouze na T-zónu (tj. brada, nos, čelo). Pak už je slupování celkem v pohodě a pleť je potom opravdu hladká, čistá a naprosto bez jakýchkoliv nečistot a šupinek. Celkově ji teď hodnotím kladně a na první nepovedenou aplikaci se snažím zapomenout. Určitě ale není vhodná pro citlivou pleť, za tím si stojím. Pokud jste ale majitelkou té smíšené a máte pro strach uděláno, pojďte do toho. Jen se zkuste vyvarovat výše uvedenému a při první aplikaci vážně opatrně... A abych nezapomněla na cenu - vyjde vás okolo 80 korun.



Hodnocení:  (3/5 - jedna hvězdička dolů za tu bolest!)


Jaké máte zkušenosti s kosmetikou Ryor? Máte nějaký oblíbený přípravek?

A co říkáte na nový foťák? Myslím, že oproti starším snímkům je to rozdíl :)